steg 1 (fötter)

Nästa kursstart:

25 juni, 2020

fötter - it's all about the grounding

I denna fördjupningskurs kommer du få lära dig mer om hur fötter samarbetar och påverkar resten av rörelsen i kroppen. Och hur du med yogan som verktyg kan skapa en bättre balans.

Det häftiga med fötter är att de är grunden till all rörelse utifrån gåsteget, vilket sker mer eller mindre hela dagarna. Fötterna är också något av det viktigaste vi har i yogan. 

Fötterna ansvarar för att tala om för resten av kroppen hur underlaget är - om du står/går snett, uppför, nerför, på kuperat eller i vilken hastighet du rör dig i. Utifrån den informationen ställer kroppen in sig. Om fötterna inte kan röra på sig som de är tänkta att göra så skickas fel signaler, och då uppstår obalanser i rörelsen, vilket i längden kan leda till värk.

OBS! Alla kroppar har obalanser, och kommer alltid ha till viss mån, men det är ju onödigt att ha dem som du själv kan påverka. 

Så ja, du kan träna upp fötterna och därmed ex få mindre spänning i knä, mindre problem med höft och rygg och till och med få mindre problem med nacke.

Och yogapraktiken är ett unikt tillfälle till att träna på det här. Och barfota till och med - bättre kan det liksom inte bli! Att träna på ditt fotarbete kommer skapa en bättre grundning i din praktik och du kommer känna dig mer stark och stabil.

Oavsett ditt utgångsläge så garanterar jag att denna kurs kommer ge dig enormt mycket. 

vem kan vara med?

Inga förkunskaper krävs, du behöver alltså INTE vara yogi för att delta på dessa kurser, vi går igenom alla positioner och flöden utifrån ett nybörjarperspektiv. Vi behöver titta på dem med våra nya "rörelsenördiga" ögon. 

Du kan komma smärtfri eller ha problem med värk, det som däremot är en nödvändighet är att du har förmågan att ta dig upp och ner från golvet. 

Det du kommer lära dig här är bland annat hur du kan möta just din smärtproblematik samt hur kan utveckla din kropp i rörelse och smidighet. Så alla kan i princip vara med. 

Som yogi lovar jag en fördjupad förståelse inför kommande klasser och din egen praktik - du kommer känna dig rik i din egen kropp och kunna jobba på ett helt nytt och närvarande sätt.

upplägg

Vi ses tre torsdagskvällar, kl 18.30-20.00

- anatomi & funktion

- rörelselära & tester

- biomekanik & praktik

övrig information 

Tanken med att köra tre kvällar (istället för en heldag som vi hade tidigare) är att du hinner fundera. Du hinner smälta, tänka och komma tillbaka med en lugnare grund att utgå från (inlärningsmässigt) samt kanske få ställa de där frågorna som annars inte blir ställda.

Pris: 1200 kr 

Fakturan skickas ut när du gjort din anmälan.
Anmälan är bindande och återbetalning gör endast mot uppvisande av läkarintyg.

Fram till 20 dagar innan kan du få avboka din plats och få kursavgiften i ett presentkort. Detta kan du då använda till någon annan av Hälsan på Gotland AB & fri studios tjänster. Obs, giltigt 6mån.
Delbetalning går alltid att lösa. Kontakta mig så hittar vi ett sätt. 
Om du skulle få förhinder efter inbetalning så kan du givetvis få lämna över platsen till en vän.

Ord från tidigare deltagare (frl):

"Upplägget var bra, undervisningen var tydlig och lätt att ta till sig.  

Lärorikt, kännbart och tydligt med behandling på varandra. 

Mycket värme och gemytlighet strömmade från alla håll och detta berodde mest på kursledaren."

"Intressant. Värme. Humor. Vänligt och inbjudande."

"En väldigt bra dag, där jag själv var i fokus och ingen annan :).

Frida brinner för det hon gör och det smittar av sig, många hade ju skadeproblem och då tror jag verkligen att det behövs en entusiast :) " 

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04