steg 3 

(rygg)

Nästa kursstart:

6 augusti, 2020

anbi 3 (rygg&axlar) - get your spine straight..

Tänker du mycket på ryggen? Är det i sådana fall bara när du har ont? Du kanske älskar flöden där ryggen blir fri i rörelse?

anbi 3 är en fördjupningskurs inom yogan där du kommer få lära dig mer om hur rygg och axlar påverkar resten av rörelsen i kroppen och hur du via yogan kan ta din fysiska utveckling till en ny nivå.

Titeln Get your spine straight syftar alltså inte på att räta ut ryggraden (det vore att gå emot anatomin) utan att reda ut hur den faktiskt fungerar och behandla den därefter.

I yogan möter vi upp ryggens alla rörelser  (vi böjer, sträcker och vi vrider).

Men hur kan du möta upp just dina behov? Vet du vad Din rygg behöver? Hur skulle du kunna fördjupa din kunskap och kvalitetsstämpla din egna yogapraktik?

Jo med anbi

 

För hur många har inte ont i ryggen idag? Det snackades om att det var upp till 80% för något år sedan, men det skulle inte förvåna mig om det är ännu fler idag..

Men ryggen är ju något av det häftigaste på kroppen. Med sin kraftfulla fläta av kotor, diskar och vävnad leder den alla nerver som går ut till kroppen. 

Det är inget konstigt att vi får ont i ryggen (och i resten av kroppen) när vi sitter så mycket still som vi gör idag - hela kroppen vill ju få röra på sig tillsammans. 
Att då lära dig mer om hur ryggen faktiskt vill röra på sig och vad du kan göra för att underhålla den (eller ta hand om vid problem) ger dig ett försprång. 

Så kom med och lär dig mer om vad det finns för rörelse, lär dig mer om dina egna tendenser och förändra hur du ser på rörelse i din vardag och på din praktik.

Oavsett ditt utgångsläge så garanterar jag att denna workshop kommer ge dig enormt mycket.

vem kan vara med?

Inga förkunskaper krävs, du behöver alltså INTE vara yogi för att delta på dessa kurser, vi går igenom alla positioner och flöden utifrån ett nybörjarperspektiv. Vi behöver titta på dem med våra nya "rörelsenördiga" ögon. 

Du kan komma smärtfri eller ha problem med värk, det som däremot är en nödvändighet är att du har förmågan att ta dig upp och ner från golvet. 

Det du kommer lära dig här är bland annat hur du kan möta just din smärtproblematik samt hur kan utveckla din kropp i rörelse och smidighet. Så alla kan i princip vara med. 

Som yogi lovar jag en fördjupad förståelse inför kommande klasser och din egen praktik - du kommer känna dig rik i din egen kropp och kunna jobba på ett helt nytt och närvarande sätt.

upplägg

Vi ses tre torsdagskvällar, kl 18.30-20.00

- anatomi & funktion

- rörelselära & tester

- biomekanik & praktik

 

övrig information 

Tanken med att köra tre kvällar (istället för en heldag som vi hade tidigare) är att du hinner fundera. Du hinner smälta, tänka och komma tillbaka med en lugnare grund att utgå från (inlärningsmässigt) samt kanske få ställa de där frågorna som annars inte blir ställda.

 

Pris: 1200 kr 

Fakturan skickas ut när du gjort din anmälan.
Anmälan är bindande och återbetalning gör endast mot uppvisande av läkarintyg.

Fram till 20 dagar innan kan du få avboka din plats och få kursavgiften i ett presentkort. Detta kan du då använda till någon annan av Hälsan på Gotlands tjänster. Obs, giltigt 6mån.
Delbetalning går alltid att lösa. Kontakta mig så försöker vi hitta ett sätt. 
Om du skulle få förhinder efter inbetalning så kan du givetvis få lämna över platsen till en vän.

Ord från tidigare deltagare (frl):

"Vaknade dagen efter med en ny kropp, kändes både mjukare och starkare. Tack för en kanondag!"

"Jag är glad att jag gått alla frl som gett mig en sån bra helhetsbild över kroppens rörelsemönster och kroppens förmåga att anpassa sig efter vad vi ber om. Jag försöker nu röra på mig mer på ett sätt jag inte brukar för att inte bli stel och få ont."

"Det gav mig en mycket bättre upplevelse än jag väntat mig. Trevliga deltagare och Frida är så kunnig och anpassar sig hela tiden till våra önskningar och behov. Frida är otroligt lyhörd och ser alla." 

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04