669435C5-6F50-4ACC-AF7F-60815B1E7945.jpeg

friyoga

med mig, Frida

Kom och upplev friyogans inre lugn och styrka tillsammans med mig.
Yogan där du
får vara den du är. 

friyoga handlar inte om att bli vig, utan här handlar det om att skapa rörelse - på alla plan.

Vi har inte heller ett fysiskt mål, utan söker istället en skönare känsla på insidan.

Yoga är en livsstil - vi växer med vår yogapraktik när vi möter oss själva på mattan.

Med teknikklasser, inkännande klasser och en stor dos av värme & tillåtelse så blir varje klass som ett litet mysigt äventyr. Och här får yogafilosofin en stor plats ❤︎

 

Du kan läsa mer om de olika kurserna samt mina tankar om friyoga längre ner på sidan.
 
Hoppas innerligt att du vill komma med på kurs i vår! // Frida

KURSER
VÅRTERMINEN 2022

14 ggr.

start v2, 10 januari

-sportlov v9
-påsklov v15

avslut v17, 

mån kl 17.15-18.15                               

mån kl 18.45-19.45                             

tis kl 16.30-17.30 Gubbyoga+        
tis kl 18.00-19.00 Nybörjarkurs                                
 

ons kl 16.30-17.30                               

ons kl 18.00-19.00 Gubbyoga        

tor kl 16.30-17.30 Gubbyoga          

fre kl 08.00-09.00                             

IMG_1001.JPG

mer om de olika kurserna och mina tankar om friyoga 

Yoga är ett förhållningssätt och en livsstil, enligt mig, och ett sätt att utveckla kontakten med dig själv. 
Jag älskar mina klasser där jag bjuder in till djupa insikter som dröjer sig kvar i flera dagar efteråt. Där tankar, känslor och insikter gör att vardagen faktiskt påverkas. När man känner att det händer något, eller att man kanske reagerar annorlunda. Kanske att man vågar säga JA eller NEJ där man tidigare varit obekväm. friyoga är alltså så mycket mer än bara rörelse.

friyoga (60min) 

Landa, uppvärmning, flöde & positioner, avslutande och vila. Så ser alla klasser ut, mer ellr mindre. 
Vi har alltid ett fokus/tema, och det är olika varje gång. Det kan vara en kroppsdel, ett sätt att röra på sig eller olika sätt att lära sig mer om sin personliga utveckling (ex chakra och ayurveda). Jag pratar lika mycket om tankar och känslor som om kroppen i rörelse. Andningen är också en väldigt central del på klass, och vi fokuserar mycket på att hitta vårt eget sätt till att andas mer närvarande. Andningen ligger som fokus/tema i början på alla terminer, och där lär vi oss en massa olika tekniker och får känna på skillnader.

 

På klasser/kurser som är 90min långa så är också vilan lite längre. Under vilan varvar jag lite mer av den avslappnade beröringen, ex att trycka axlarna, fötterna och händerna. Beröringen är valfri och du frågas varje klass om du vill eller inte. 
 

rädslor och fördomar
Många tror att man behöver vara vig för att gå på yoga, eller i alla fall att man inte kan vara med om man känner sig stel. Men så är det verkligen inte hos mig. Jag har full förståelse om du känner dig rädd för att inte klara av det, eller en rädsla att andra kommer titta på dig, men så är det inte här. Här gör vi alla så gott som vi kan, och det finns ingen mall för hur något ska utföras. Vi är alla så olika skapta med olika förutsättningar till rörelse, så det enda minimikravet är att du kan ta dig ner och upp från golvet - resten möter vi som det är.

 

En annan vanlig tro är att man inte kan komma som nybörjare till en klass där andra har gått i flera år. Men det är inte heller sant. 
I början på varje termin så går jag igenom baserna och positionerna som är viktiga att känna till (det är typ 2st), utefter det så leder jag alltid alla klasser verbalt +att jag visar mycket. Du, liksom de andra, vet inte vad vi ska göra vecka för vecka, så varje gång är som en ny gång. Det finns inga nivåer hos mig, utan det enda vi utvecklas i är styrkan i att våga vara oss själva och utgå från vår egen kropp.

Därför har jag ingen nybörjarklass - jag vill helt enkelt komma bort från det tänket, även om jag förstår att det hade varit bekvämast för dig som ny. Så kom med på vilken klass som helst. Vi har alltså inget att bevisa fysiskt och ingenting att lära oss utantill.   

savasana (30min)

Savasana är vår viloposition på friyogan, och under våren kommer den poppa upp lite då och då i schemat, men då som förlängd.
Här kommer du alltså kunna anmäla dig till en guidad vila i hela 30min.

Somliga kallar det yoga nidra (som betyder fysisk sömn) och skillnaden mellan begreppen är att savasana då är namnet på en position medan nidra är typ tillståndet som vi befinner oss i under vilan. 

Du lägger dig på yogamattan och bäddar ner dig med filt, bolster och ögonkudde (allt finns på studion). Sen guidar jag dig genom en vaken vila. Guidad innebär att du följer min röst. 

Jag guidar dig till fullkomlig avslappning. Detta ger dig en närvaro som får dig att släppa precis allt annat än nuet, och det är magiskt.

I detta tillstånd, olika varje gång, så har vi också olika sätt att uppleva kroppen. Det kan vara via färger, känslor eller olika sätt att uppleva kroppen.  

Ibland trycker jag dina axlar i slutet av klassen (valfritt) och ibland får du vila helt i fred.

När vi stärker kontakten med oss själva i nuet så sker en återhämtning som vi annars kan ha svårt att uppnå. Det räcker verkligen med 30min, och efteråt känner man sig ibland helt groggy medan man nästa gång kan känna sig helt upprymd eller utvilad.

Det här passar perfekt för dig som känner av stressen för mycket i vardagen och även för dig som vill utveckla din kontakt med dig själv. 
Savasana erbjuds lite då och då, oftast på tisdagskvällar. Håll koll på sociala medier eller på studion för att inte missa nästa gång. 

gubbyoga & gubbyoga+ (60min)

Gubbyoga är för män, det är typ hela grejen. 

Den vanliga gubbyogan har samma fokus på kroppen som friyogan har, men har ingen filosofisk del alls. Den är enbart fysisk. 

Gubbyoga+ är däremot precis samma som friyoga (med kropp, själ och sinne), då enda skillnaden är att det endast är män. 

priser:

Kurs vårtermin: 14ggr (exkl sport- påsklov)

60min.

Kurs, 2 550kr

Drop in, 200kr


30min.

Drop in 130kr

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE KURSVERKSAMHET I PANDEMI 

 • När du anmäler dig till en kurs, gällande 2022, så är du medveten om att covid-19 eller liknande virus är högst existerande.
  Det innebär att du är medveten om att restriktionerna kan komma och gå, och att fri studio inte står ansvarig för det.

 • Inga kurser är garanterade att starta, allt är beroende på antal anmälda och andra omständigheter. Om du betalat för en kurs som inte blir av så blir du såklart 100% återbetalad, asap.

 • Återbetalning/Ångerrätt gäller fram till 20 dagar innan kursstart, precis som vanligt.

 • Återbetalning för påbörjad yogakurs eller närmare än 20 dagar innan kursstart: 
  I vanliga fall så gäller återbetalning endast om du har ett läkarintyg som uppmanar dig till att undvika rörlighetsträning.
  Om du skulle få covid, en förkylning eller annat virus/bakterie så gäller den vanliga ”ta igen senare”. Läs mer om av- ombokning längre ner.
  Jag återbetalar alltså inte för intygad sjukfrånvaro som bara är upp till 3 veckor.
  Om restriktionerna tilltar och vi inte längre får vara15st i studion så tvingas jag krympa klasserna, och då blir jag tvungen att avboka er som är sist in anmälda. Jag har fört in er i turordning allt eftersom ni anmält er (om du undrar över din plats så är det bara att höra av dig).
  Om du är garanterad plats men inte vill vara med så är det ett eget val du gör, och återbetalas ej.
  Om det här skulle bli aktuellt (peppar peppar) och du är en av dem som är sist in så får du tillgång till ett onlinepaket istället.
  Obs. Onlinetjänsten är endast en lösning om pandemin tvingar mig krympa klasserna.
  Full återbetalning gäller såklart också om du blir långtidssjuk eller liknande, men då har du ju iofs läkarintyg.

 • Av- ombokning av klass:
  Under hela terminen har du rätt att ta igen de klasser som du avbokat. Du behöver inte ta igen samma vecka utan kan välja fritt hur du vill lägga upp det. 
  En klass ska avbokas senast 12 timmar innan start för att vara giltig att ta igen. 
  Om du uteblir eller avbokar senare än 12 timmar innan så räknas klassen som nyttjad och kan ej tas igen. Anledningen är att det ska bli rättvist för alla - om man inte bokar av så finns det heller ingen plats för någon annan att ta igen. 

 • Allt deltagande är utifrån att du är symtomfri. Du får fisa och hosta och nysa (det är mänskliga och naturliga reaktioner) men känner du att du har sjukdomssymtom så stannar du hemma.

 • Det finns möjlighet att tvätta av yogamattan före/efter, och du kan alltid ta med egen matta (finns att köpa/beställa på studion). Vi har handtvätt med engångshanddukar. Avståndet mellan mattorna är efter rådande restriktioner.