GUBBYOGA

 bli lugnare & rörligare

Här är det ok att vara både stel och nybörjare.

Tillsammans lär vi oss mjuka upp kroppen, hitta smidighet (ja jag lovar att det kommer tillslut..) och vi lär oss andas med stora lungor.

Vad är gubbyoga?

Yoga för män helt enkelt (från 18år).

Grabbarna bjuder på sig själva och det är en väldigt avslappnad stämning, mycket skratt och ännu mer stånk. Med det sagt så är ändå fokus och närvaro alltid är på topp.  

Gubbyogan har nästintill inga filosofiska teman, däremot har vi fokus på tekniker, rörelser och hur kroppen fungerar. 

kurser hösten -21

 

tis kl 16.30     

ons kl 17.45    

tors kl 16.30   

IMG_0663_edited.jpg

Övrig information
- Ha mjuka och sköna kläder (tight eller inte spelar ingen roll) och var helst barfota.

- Innan och efter klass finns det yogite, om du vill ha. Många av grabbarna sitter gärna och snackar skit en stund (en viktig del).

- Yogamatta och tillbehör finns på studion. Du "bäddar" själv upp inför klass och lägger tillbaka allt efter klass.

- VI ANDAS! Redan nu kan du som nybörjare vänja dig vid tanken på att vi aktivt kommer andas på klass. Djupa andetag hörs, och det är meningen att de ska få lov att göra det.

- OBS. Alla personliga prylar lämnar vi utanför i jackhänget. Jag vill inte ha in mobil, snus eller annat under klass. Sluten vattenflaska är ok. Ytterdörren är låst, så dina saker är säkra.

Jag som leder yogan heter Frida.

Även om jag är väldigt avslappnad som lärare och vi fokuserar på den fysiska delen av yogan, så är det ändå yoga. Det innebär att är det mer fokus på närvaro. Vi kommer andas så att det hörs, hitta vår egen kropp/rörelse och landa i oss själva. Det skiljer sig alltså från annan rörlighetsträning.

Att du ger dig hän yogan är det enda jag önskar. 

Fokus är närvaro. Skratt är närvaro.  

IMG_6491_edited_edited.jpg

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE KURSVERKSAMHET I PANDEMI 

 • När du anmäler dig till en kurs, från 2021 och framåt, så är du medveten om att covid-19 eller liknande virus är högst existerande.
  Det innebär att du är medveten om att restriktionerna kan komma och gå, och att fri studio inte står ansvarig för det.

 • Inga kurser är garanterade att starta, beroende på antal anmälda och andra omständigheter. Om du betalat för en kurs som inte blir av så blir du såklart 100% återbetalad, asap. Jag har mailkontakt med alla anmälda och fakturorna skickas ut så sent som möjligt, men ändå i tid så att de hinner betalas.

 • Återbetalning/Ångerrätt gäller fram till 20 dagar innan kursstart, precis som vanligt.

 • Återbetalning för påbörjad  yogakurs (eller närmare än 20 dagar innan kursstart): 
  I vanliga fall så gäller endast återbetalning endast om du har ett läkarintyg som uppmanar dig till att undvika rörlighetsträning.
  Om du skulle få covid, annan förkylning eller virus/bakterie så gäller den vanliga ”ta igen senare”. Läs mer om av- ombokning längre ner.
  Jag återbetalar alltså inte för sjukfrånvaro som bara är upp till ett par veckor.
  Däremot om restriktionerna tilltar och vi inte längre får vara15st i studion så tvingas jag krympa klasserna, och avboka er som är sist in anmälda. Jag har fört in er i turordning allt eftersom ni anmält er (om du undrar över din plats så är det bara att höra av dig).
  Om du är garanterad plats men inte vill vara med så är det ett eget val du gör. Du kan kanske byta med någon annan som vill med, men annars betalar jag inte tillbaka till dig. Du/de som är garanterade plats och får yoga enligt restriktionerna återbetalas alltså ej om de har en annan syn på sin situation.
  Om det här skulle bli aktuellt (peppar peppar) och du är en av dem som är sist in så kommer jag återbetala den kvarstående terminsavgiften till dig och du kan sen välja ett onlinepaket istället (ej klart eller fastställt ännu) om du skulle vilja fortsätta ha kvar yoga med mig.
  Obs. Onlinetjänsten är endast en lösning om pandemin tvingar mig krympa klasserna. Och den säljs separat för sig. Alltså först återbetalas du och sen väljer du att betala för onlinetjänsten.
  Full återbetalning gäller såklart också om du blir långtidssjuk, men då har du ju iofs läkarintyg.

 • Allt deltagande är utifrån att du är symtomfri. Du är mer än välkommen att ta igen missade tillfällen på andra klasser samma vecka eller annan vecka under terminen.

 • Det finns möjlighet att tvätta av yogamattan före/efter, och du kan alltid ta med egen matta (finns att köpa/beställa på studion). Vi har handtvätt med engångshanddukar. Avståndet mellan mattorna är efter restriktioner.

 • Och alla är på klass för att de vill och behöver yogan. Stämningen är därför varm och tillåtande. 
  Du får fisa och hosta eller nysa  (mänskliga och naturliga reaktioner) men känner du att du har sjukdomssymtom så får du gärna stanna hemma.