Holistisk Behandling

- för kropp, själ & sinne.

Möt din värk/problematik på ett nytt sätt.

samtal, behandling & vila.

Samtal

I det första mötet får samtalet en större plats. Vi tar en kopp te i fåtöljerna och vi samtalar om det som cirkulerar i dina tankar och känslor för stunden, samt hur kroppen känns. 

Jag läser av energierna som din kropp skickar ut, och får ofta till mig bilder eller ord som kan hjälpa/guida i stunden.

När du sen bokar fler tider så kommer samtalet att ske naturligt under behandling istället men du kan såklart alltid be om att starta i fåtöljerna också, det där känner du av bäst själv. Samtal innebär att vi pratar på en djupare nivå, alltså inte bara om vädret och jobbet. Om behovet av samtal är stort så tycker jag att du även ska testa Holistiska Samtal.

Behandling/Rörelse

Här börjar vi ett arbete som vill lära känna, förstå och släppa på oönskade spänningar. Det är spännande att inse hur kroppen tydligt visar på vilka emotionella blockeringar man har.  
Du får klä av dig till underkläder och lägga dig under filten på bänken. Tjejer - ha gärna en knäppbar bh.

Behandlingen är en djupgående bindvävsbehandling, vilket innebär att behandlingen känns mer än en vanlig massage, men du bestämmer alltid själv vilken nivå som känns bra för dig.

Den här stunden innefattar också ofta rörelse. Beroende på behov så kan det innebära yogapositioner och andra olika rörelser (på golv, yogamatta eller i min "bur"). Det ser olika ut för alla.

Som avrundning tar jag en skön olja som masseras in mjukt. 

Vila

Efter behandlingen så är det dags för en stunds vila. Det kanske låter konstigt, och det är rätt ovanligt, men jag tror verkligen på att det här är en otroligt viktig del av hela sessionen (precis som efter en yogaklass).

Vilan är underskattad, den ger oss så himla mycket. Du hinner landa i allt vi pratat om och behandlat. Vila är återhämtning för alla plan och ger utrymme för reflektion.

Du får en filt över dig och jag värmer en vetekudde och lägger på det området som behöver mer värme/kärlek (kan väljas bort). Du får även en ögonkudde som doftar lugnande lavendel.

Sen lämnar jag dig ifred i rummet, och kommer in igen när det är dags att vakna. Vilan blir så lång som vi har tid kvar, den varierar alltså varje gång. Och du får gärna be om längre vila om du känner att du behöver det, då justerar jag bara resten. 

Pris: 

60min 950 kr

Du kan också boka en längre tid om du vill det (maila då istället din tidsbokning).

Längre tider fås till lite rabatterat pris.

För vem?

Det här är för dig som är lite trött på att inte förstå varför värk återkommer på vissa ställen.
För dig som vill veta hur värk och känsla hänger ihop.

Och det passar verkligen dig som är intresserad av att aktivt jobba på dig själv och din livssituation.

För dig som vill hitta ett mjukare förhållningssätt till dig själv och din kropp.

”Holistiskt synsätt innebär en helhetssyn på människan där det inte bara fokuseras på de kroppsliga behoven utan även på de psykiska, sociala och existentiella. Tillsammans är det dessa behov som formar människan och hennes förutsättningar.”

Reflektion efter session

Även om det känns som att behandlingen är "där det händer" så är det faktiskt dagarna efteråt som är magiska. Det är då du landar i det vi gjorde, och även då som du prövar nya sanningar och funderar på vad som känns rätt för dig.

Att fylla i denna reflektion efter en behandling är därmed som en förstärkning, som ger dig både en fördjupad kontakt och förståelse. 

Mitt tips är att du fyller i den här, som en dagbok, efter varje session.

Oavsett om det är behandling, samtal eller yogaklass.

reflektion efter session.jpg
typorama.png
B9CE5E47-3F2A-41F5-A345-77C74D112039.jpeg

Själens språk är ett system där kroppens alla delar/symtom förklaras med en själslig orsak. Ex. att gaser i magen är ett tecken på besvikelse, eller att problem i bröstryggen kan grunda sig i brist på känslomässigt stöd.

Ayurveda är världens äldsta holistiska (helhet) medicinska system, där man utgår från tre doshor (liknande personlighetstyper) som stärker vår förståelse i att vara olika och sanna i dem vi är.

Det här systemet är underbart att arbeta med för att förklara personligheter och naturliga fallenheter.

Chakrasystemet är ytterligare ett sätt att förstå obalanser och skapa klarhet kring det just du går igenom. Här pratar man inte om personligheter, utan mer om energipunkter som representerar olika känslor, beteenden och situationer i livet. Blockeringar blir lättförståeliga och du får lättare att ha överseende med dig själv. 

 

Alla de här systemen har symtom på alla tre plan (fysiskt, själsligt/känslomässigt och mentalt), och det är oerhört intressant att måla upp en bild av den du är med hjälp av de här systemen, och skräddarsy både behandling och samtal efter den. 

Och jag kan alltså läsa av energier, det där som du kanske inte själv kommer åt, ex det som ligger till grund eller det som allt egentligen handlar om i stunden. Att bli läst är att bli sedd - ibland lite läskigt men oftast väldigt bekräftande och skönt.

Det här är ingenting som jag har skolats i, utan är som en styrka jag utvecklat med åren. Jag är väldigt ödmjuk inför det faktum att jag både är väldigt bra på det, men har också all respekt för att jag inte styr över det själv.