Anna gästbloggarFoto: Jannica Honey

Foto: Jannica Honey

Genom åren har jag sett en hel massa olika nya träningstrender komma och gå och ännu fler komma innan vi går varvet runt igen. Med dessa trender kommer som vanligt teorier och åsikter om vad som är bra och vad som är dåligt. Ofta så är dessa åsikter väldigt bestämda och sprids med kraft både i media och i konversationer. Pt´s diskuterar och argumenterar, det går för eller emot de olika träningsformerna och även mellan de olika yrkesgrupperna som sjukgymnaster, naprapater och kiropraktorer. Träningsintresserade människor på gymmet snappar upp artiklar och olika argument som i slutänden blir ett litet hopkok av olika "sanningar". Gärna att man plockar förenklade råd som är lätta att följa utan att ha en aning om varför och vad det gör för kroppen. Träningsrön förändras hela tiden när nya studier av olika kvalitet görs och ju mer man vet om kroppen och dess funktioner så kommer nya metoder. Det är viktigt att vara ödmjuk inför det och inte se sig som fullärd.

Jag arbetar på mitt vis för att det passar mig och mina klienter, hur andra tränare gör bryr jag mig mindre om. Det finns oerhört mån