Relationer


Tänk om det inte är så att skelettet håller upp kroppen utan att det är muskler och fascia som gör att skelettet är upprätt och liksom upphängt/supenderat i rymden?


Relationen till vår omvärld är också en del av definitionen av oss själva.

Sanskritordet ”yoga” har lite olika möjliga språkliga rötter. En av dem skulle man kunna säga betyder ”förening., ”samling” men även ”koncentration”. I äldre indiska texter är en vanligt förekommanden mening ”att tillfoga” ” att förena”. I västvärlden säger vi ofta förening mellan kropp och själ.

Vi relaterar alltid oss själva till något vare sig det är vi själva i jämförelse med andra , idag mot tidigare. En efarenhet mot en annan. Vi är i relationer, Vi lever i relation till något.

En yogalärare – Julie Martin – ställde en fråga under en workshop som jag var med på nyligen: How do you occupy space? Can you be aware of the sensation and let the asana be the gateway to experience?

Även om vi pratar om att inte jämföra oss själva med andra eller vad vi har gjort så är vi i relation till vår omvärld också en del av vår definition av oss själva. VI har en relation till vår värld, till oss själva.

Är den användbar? Hjälper den oss? Jag tror att det kan vara bra att nyfiket undersöka och reflektera över detta.

Yogar du? Om du yogar, vad är din relation till yoga? Vad fick dig att börja yoga? Är det alltid härligt och lätt att ställa dig på mattan? Vad får dig att fortsätta?

För mig är vissa positioner som kärleksrelationer. Vissa kanske är som kärlek vid första ögonkastet. Andra förkastar jag efter en kort speeddating. Jag har favoriter men vissa har också förändrats övertid. Vissa har jag fått bestämma mig för att göra ett långsiktigt åtagande tillsammans med, även om det från början inte var så lätt. Vissa är mer som en flirt. Jag besöker dem för en kortare period för att sedan släppa dem. Ungefär som att stå i balans, ibland finns den där och andra gånger är den bara borta.

Ibland behöver vi bryta upp från en relation för att se och uppleva nya möjligheter. Ibland är uppbrott tillfälligt och ibland är de permanenta. Och har du varit med om uppbrott så vet du också att de kan vara jobbiga även om beslutet är rätt.

Att ta beslutet att engagera sig och göra ett helhjärtat åtagande kan ibland vara ögonblicklig och i andra fall ske er över tid. Hur är det med dig vad är du på dejtingstadiet med och med var är du involverad i en djupare varaktig relation med?

Den här din kropp är ditt fordon i detta livet. Hur ser din relation ut till den? Har ni gemensamma mål? Är relationen demokratisk eller vem är det som bestämmer?

Forskare har börjat tro att fasica/bindväv ( det som finns runt varje muskelfiber, runt muskelbuntarna, i leder, ledband och hunden huden och som ser ut som en geléaktig vätskefylld spindelväv) håller vårt medvetande. När vi skapas av en cell från början är vi i grunden fascia. Inom NLP säger man att 60-65% av vår kommunikation med oss själva och andra är kroppspråket och vårt undermedventa tar in ca 2,3 miljoner intryck per sekund. Och vår undermedvetna kommunicerar i en hastighet av 50 000 m/s (ljudet har en hastighet av 340 m/s). Det betyder att kroppen och vårt undermedvetna har regerat ca 7sek före tanken ens dyker upp i vår medvetna sinne.

Och tänk om det inte är så att skelettet håller upp kroppen utan att det är muskler och fascia som gör att skelettet är upprätt och liksom upphängt/suspenderat i rymden? Och alla dessa miljoner trådar. Så hur kommunicerar du med din kropp? Hur ser din relation ut? Finns det vissa delar av kroppen som är mer högljudda än andra? Vissa delar som är som en arbetshäst medan andra delar är som en latmask?

Yogan ger mig möjlighet att komma på besök, dejta, ha en varaktig meningsfull relation till alla delar, checka in och kolla hur de mår, underhålla relationerna som är bra, förbättra de som behöver en vitamininjektion. Det ger mig en unik möjlighet att skicka en tacksamhetstanke till alla delar, alla facetter för allt gemensamt som vi har åstadkommit här och nu.

Att högt säga att idag är detta mitt bästa, mitt bästa är OK, det är perfekt för mig. Jag är på min egen resa i livet som är unik för mig. Och jag är tacksam för mig, för alla delar och allt som jag har åstadkommit och jag är också förväntansfull på det som ska komma.

Jag har en livslång kärleksfull relation till mig och denna fantastiska kropp , mitt fordon i detta livet.

/Marika66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04