Lyssna på din magkänslan och påverka din hälsa!


Hälsa för mig är något som ständigt är i rörelse, på väg upp eller ner. Bedömmningen bör göras av varje individ. För en del personer handlar det om att bibehålla hälsan i det läget man är för att må bra. Oavsett vem vi är, vad vi orkar eller vad vi behöver förbättra så måste vi förhålla oss till hälsa. Och för den som inte förhåller sig så bra till hälsa finns det ett talesätt som säger något i stil med att; tiden vi inte lägger på hälsa idag får vi lägga imorgon istället.

Min bild är att vi i samhället accepterar allt fler former av träning, vilket jag välkomnar stort. Idag handlar det om motion, kost, mindfullness, avkoppling och meditativa sysslor så som till exempel handarbete, måla mindfullness, promenader osv. Yoga är en av dem träningsformer som fullkomligt exploderat de sista åren och det är fantastiskt för kroppen. Du kan idag yoga med instruktör både i grupp eller ensam, i träningslokalen eller hemma. Dessutom kommer meditation allt mer och mer med yogan men också som ett eget begrepp. Även meditation kan utföras i många olika varianter och utifrån vart du vill befinna dig. Och utifrån detta kommer nya begrepp och inriktningar alltid att stå i fokus för att utveckla dessa träningsformer.

Visste du att det finns prana-yoga? Det höjer din mediala energi vilket alla människor behöver för att också kunna ha en bra balans i känslolivet, till din magkänsla och för att fungera bra i din fysiska kropp. Och det finns massor av sätt för att jobba med din mediala energi så du står i balans.

För er som inte känner till mig sedan tidigare så arbetar jag som änglamedium, Atlantean healer och intuitiv coach. Jag vågar påstå att mitt arbete i hög grad handlar om både inre och yttre hälsa. Min väg hit har kantats av många, och ibland otroligt hårda, erfarenheter. Detta då ingen kunnat läsa av mig utifrån mitt bästa, utan har hjälpt mig med en del i taget. En del av hela pusslet till min balanserade hälsa. Vi står alla inför att hälsan är i en ständig rörelse vilket också ger oss en grund att stå på men som ständigt behöver ses över och kännas in.

Mitt arbete är bland annat att förmedla budskap från andra sidan men jag arbetar lika mycket med att balansera mina klienter, deras omgivning och att coacha de som vill utveckla sin mediala sida. Många av mina klienter berättar om medvetenheten i samhällets starkaste bild av hälsa, det vi kopplar till motion och kost, och uttrycker att det känns som en lättnad att kunna påverka sin hälsa på fler sätt.

Jag förstod inte hur stor inverkan en balanserad hälsa egentligen har för betyder för att uppleva ett skönt liv, en lugn vardag eller för att kunna se sina mål, förrän jag trodde det var för sent. När utbrändheten var ett faktum tänkte jag att nu får jag kämpa i uppförsbacke resten av mitt liv och om inte jag redan förstört mitt hjärta fysiskt så klara jag mig nog inte ur detta utan skada. Men jag hade fel. Jag gick än en gång den hårda vägen ur min utbrändhet och tog smällarna hårt när de kom. Idag har jag mer erfarenhet och jag har dessutom yrkeserfarenheter som visar mig om och om igen att det går att ta sig till en balanserad hälsa via flera vägar. Kondition eller kylskåpets innehåll behöver inte vara den enda vägen även om dessa har otroligt starka effekter på oss. Dessutom har vi enorm hjälp av kunskap kring både motion och kost och hur det påverkar vår kropp.

Detta medförde att jag kastade mig ut i ett obalanserat vardagsliv, sa upp mig och slutade studera för att starta eget, och det är det mest balanserade jag någonsin gjort. Familjen stöttade och trodde på mig – givetvis har det gett mig extra fart. Men att jag vågade gå min väg utifrån hur min inre hälsa mådde, vad jag behövde göra och hur det skulle bli min framgång hade jag aldrig vågat ens drömma om. Dessutom håller mina drömmar och många andras drömmar varandra i hand. Vi vill ju ha en vardag där vi mår bra, där vi känner och upplever en balanserad hälsa. Att då dela med mig av denna erfarenhet är en del i mitt livs fortsatta uppdrag.

Att lyssna på vår magkänsla är bästa vägen till att stå i en balanserad hälsa.

Balans är nyckelordet till en god hälsa. Ser vi till naturen så är det balans som behövs. Kollar vi på matlagning så är det balansen mellan smaker som behövs - salt och sött, surt och basiskt. Balans mellan hur mycket tid vi lägger på förarbetet och att uppnå mindfull eating. Det är för mig självklart att balans är det viktigaste beskrivande ordet när det kommer till Hälsa.

Så ta hand om er och följ er magkänsla så den guidar er till balanserad hälsa!

/Linda Öberg

Änglamedium, Atlantean healer och intuitiv coach

www.lindaobergmedium.com223 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla