Jag har avgiftat mig


Ni som känner mig, har följt mig länge, tränat med mig eller varit på mina föreläsningar VET att jag ser och arbetar med HÄLSA med en holistisk syn.

Hälsa är insidan och utsidan i form av funktion, potential, acceptans och förverkligande.

Hälsa är INTE fåfänga, figur och form, kläder, bantning och/eller att följa samhällsideal.

Så ja jag har i alla fall avgiftat mig. På åtminstone en sak, och nej det är inte snus ;) ..inte än.

Jag slutade använda "vanlig" deodorant.

Här kommer ett citat från MANIC ORGANICS hemsida, där jag köper min deodorant idag.

"Att svettas är vår kropps sätt att rena sig själv inifrån, och svettkötlarna som sitter i våra armhålor är våra reningsverk. De finns där för att rensa ut slaggprodukter och toxiner som vi på olika sätt får in i våra kroppar, resultatet blir svett. I "vanliga" deos/antiperspiranter hittar du ofta en stor kemikaliecocktail, därbland oftast aluminium och alkohol. Aluminium i sig jobbar för att dölja svettlukt genom att enkelt förklarat stoppa svetten ifrån att komma ut överhuvudtaget. Den blockerar dina svettköttlar och gör dina armhålor på så vis luktfria. Den stoppar alltså svetten ifrån att komma ut och därmed förhindrar reningssystemet från att fungera, något din kropp inte mår bra utav, då den på ett naturligt sätt vill få ut de gifter som har hittat in i den. Alkoholen i sig verkar uttorkande på huden och gör den mer känslig. Alkohol ökar till och med transporten av andra kemikalier genom huden och vidare in i blodet. Vår naturliga deokräm är helt fri ifrån giftiga kemikalier, aluminium och alkohol. Istället innehåller den en fin sammansättning av ekologisk arrowrot och bikarbonat som neutraliserar svetten så att det inte uppstår bakterier som luktar samt suger upp fukt. Den blockerar inte dina svettköttlar utan låter dem svettas och andas så som de är skapta för att göra, men neutraliserar så att du ändå kan vara luktfri."

Så det här är varför jag tillslut tog beslutet att övergå till en ren produkt. Men det har inte varit en dans på rosor - en avgiftning (som jag kallar det) luktar fan inte hallon..

Jag valde sommartid till att göra mig fri från den "vanliga" deon. Och det gjorde jag bara för att jag hade förstått att avgiftningen skulle ta tid och innebära kroppsodörer som inte är av denna värld. Jag menar.. hur ofta använder man inte deo? Jag gjorde det minst en gång om dagen. I säkert 20 år! Snacka om att stänga inne ALLT! Och nu skulle det ut.

Vad som sker är naturligt, svettköttlarna har varit så vana vid att vara blockerade av aluminium, och det gör typ att de inte kan andas. Genom att starta upp reningsverket med en ordentlig utrensning av gifter, "avgiftning" får man alltså tillbaka fungerande ventilation i armhålorna. Typ.

Det tog ca 3 månader för mig att bli "ren".

I 3 månader luftade jag ILLA! Det var en frän lukt som jag aldrig hade upplevt från mig själv tidigare. Och även om det här kanske får dig att må illa och bli vettskrämd så vill jag ändå säga att det är det bästa jag har gjort! För nu, på andra sidan är det helt annorlunda.

Svett luktar vanligtvis inte speciellt mycket. Lite, ja. Men det beror också väldigt mycket på hur man mår och vad man äter.

Tillexempel så märker jag med en gång när jag är stressad, får ångest eller blir orolig, för då luktar svetten mer. Jag märker också jättetydlig när jag ätit starkt kryddad mat.

Men annars är det helt neutralt, och neutralt innebär alltså min egna kroppsdoft. Jag luktar jag (ibland kanske man vill lukta annat och då finns det rena produkter till det).


Idag använder jag MANIC ORGANICs deo. Jag tar på mig den varje morgon. Och när jag under dagen behöver förstärka effekten så använder jag MARIA ÅKERBERGs deospray. Den köper jag på Fina Mig.

För mig har det här varit en otroligt lärorik resa. Och jag tycker mig lära känna min egen kropp mer och mer för varje dag som går. Man kan verkligen, som man brukar säga, lukta sig till problem :) och då är det också lättare att ta hand om sig själv. Signalerna är tydligare och åtgärderna mer direkta.

Så jag vet inte om du helst vill ta en dusch nu för att glömma bort det du precis har läst, but I'm telling you -> DET HÄR ÄR DET BÄSTA JAG KUNNAT GÖRA FÖR MINA SVETTKÖRTLAR!

Har du erfarenheter själv av nåt liknande så kommentera gärna! Det är så roligt att få dela en resa :)


187 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla