Jag har avgiftat mig


Ni som känner mig, har följt mig länge, tränat med mig eller varit på mina föreläsningar VET att jag ser och arbetar med HÄLSA med en holistisk syn.

Hälsa är insidan och utsidan i form av funktion, potential, acceptans och förverkligande.

Hälsa är INTE fåfänga, figur och form, kläder, bantning och/eller att följa samhällsideal.

Så ja jag har i alla fall avgiftat mig. På åtminstone en sak, och nej det är inte snus ;) ..inte än.

Jag slutade använda "vanlig" deodorant.

Här kommer ett citat från MANIC ORGANICS hemsida, där jag köper min deodorant idag.

"Att svettas är vår kropps sätt att rena sig själv inifrån, och svettkötlarna som sitter i våra armhålor är våra reningsverk. De finns där för att rensa ut slaggprodukter och toxiner som vi på olika sätt får in i våra kroppar, resultatet blir svett. I "vanliga" deos/antiperspiranter hittar du ofta en stor kemikaliecocktail, därbland oftast aluminium och alkohol. Aluminium i sig jobbar för att dölja svettlukt genom att enkelt förklarat stoppa svetten ifrån att komma ut överhuvudtaget. Den blockerar dina svettköttlar och gör dina armhålor på så vis luktfria. Den stoppar alltså svetten ifrån att komma ut och därmed förhindrar reningssystemet från att fungera, något din kropp inte mår bra utav, då den på ett naturligt sätt vill få ut de gifter som har hittat in i den. Alkoholen i sig verkar uttorkande på huden och gör den mer känslig. Alkohol ökar till