De där goda bollarna


Från början kallade jag dem Chokladkluttar men nu kallar jag dem "Mostabollar" (mosta är alltså moster med gotländsk böjning).

Eller egentligen så är det såklart min systerdotter som kommit på det senare namnet. Hon ville iofs också att de skulle heta Anna eller Elsabollar (Frost), förlagsvis också prinsessbollar.

Det finns hundratals olika recept på de här bollarna - vanliga chokladbollar med basen av dadlar och mandel - och det här är alltså mitt (och min systerdotters).

Jag äter dem som godis och inte mellanmål eller annat. De innehåller lika mycket eller mer energi än vanliga chokladbollar, så tro inte att de är per definition nyttiga bara för att de inte innehåller rent socker.

Vansinnigt goda är de däremot!!


How to:

10 dadlar, urkärnade

1 dl mandel

1 dl kokosflingor

4msk (STARKT) kaffe

3msk kakao

3msk kokosolja

2krm vaniljpulver

1 nypa flingsalt

Mixa först dadlar och mandel tillsammans. Tillsätt sen resten och mixa till en otroligt vacker smet. Gör bollar (lättare med fuktade händer) och rulla dem i något om du vill (ex kakao, kanel, kokos eller blåbärspulver) eller låt dem vara som de är. Lägg dem på en form med bakplåtspapper (lättare att lossa på sen) och låt stå i frysen tills det är dags att servera.

Idag gjorde jag en större sats eftersom att jag ska bjuda yogisarna på dem på lördagens Julyoga. Lite extra gott efter yoga är just extra gott!


9 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla