Find your flowFind YOUR flow. Låt DIN kropp vara unik.

Jag må vara en sann rörelsenörd. Leder, bindväv och muskler tillsammans i rörelse ger mig fjärilar i magen. MEN även om jag kan se kroppens anatomiska/fysiologiska funktion framför mig så vet jag att det inte är hela sanningen.

Jag är övertygad om att kroppen är mer än den fysiska. Att vi behöver ta hänsyn till den själsliga och mentala kroppen också. Tillsammans bildar de tre en unik enhet som vi människor faktiskt aldrig riktigt kommer förstå, fullt ut. Så ska det få vara tycker jag.

Låt din kropp vara unik.

Sanningen är såklart att vi alla påminner om varandra. Vi har i grunden samma kroppsfunktioner, känslor och mental kapacitet. MEN ingen är den andra lik. Så varför låtsas vara det? Varför inte få mer medvind i att förstå att sin egen kropp är unik och behandla den därefter? När jag tränar/behandlar mina klienter så är mallen och utförandet såklart liknande varandra, men tanken bakom och behovsanalysen är individanpassad. Ingen har exakt samma behov och/eller struktur som den andre. Hur din rygg rör på sig tillsammans med dina höfter och skuldror är unikt för dig. Och därför ska du tränas/behandlas därefter. Lägg då också till förståelsen för våra tre kroppar och du får en riktig AHA-upplevelse! För nog påverkar dina känslor och tankar din fysiska kropp.

Jag kan alltså inte träna dig som en maskin/en mall eftersom att du inte är någon och jag kan då faktiskt också skada dig.

Om jag däremot tar hänsyn till dina tre kroppar så kan jag öka din prestation maximalt! Oavsett nivå och vision.

.. find your flow

I mina yogaklasser vill jag alltid skapa möjlighet till att lära känna sin egen kropp (ja alla tre). Vi behöver lyssna till oss själva bättre och acceptera det vi faktiskt hör. Tänk dig själv sitta i ett gruppmöte och totalt ignorera dina kollegor haha, vilket kasst resultat ert grupprojekt skulle få. Tillsammans är nämligen dina tre kroppar enormt starka. Balansen dem emellan är något vi söker och behöver livet ut. Ibland uppnår vi den och ibland tappar vi den igen. Ju snabbare du inser att du är mer än din fysiska kropp och att det faktiskt hänger ihop desto större chans har du att finna balansen, to find your flow.


39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla