Dancing with my one muscled self


Igår var jag på work shop med Gary Carter (en av tre dagar).

Jag anmälde mig till den eftersom att Gary är en gemensam länk mellan några av mina inspiratörer, vänner och lärare, och jag var väldigt nyfiken på honom.

Hans namn kommer upp i sammanhang där rörelsen görs enkel och lättillgänglig och den baseras alltid på senaste forskningen och mängder av timmar i praktiska fördjupningar.


Gary startar sittandes lite halvt nonchalant på golvet och jag tilltalas av hans opretentiösa framtoning när han börjar prata.

Smidigt glider han från en sak till till den andra, helt utan linjär struktur. Istället låter han det cirkulera och går på känsla, utifrån en enorm kunskap. Bara en sån här sak inspirerar mig. Informationen/kunskapen känns mer äkta och framför allt mer levande.

Jag har själv aldrig tilltalats av att lära mig eller lära ut till andra via (enligt mig) torra strukturer som lämnar INGENTING åt fantasin eller den egna tanken/utforskandet. Istället tycker jag att det är väldigt viktigt att skapa just en levande och närvarande stund där jag som elev eller lärare verkligen knyter an till en känsla. Att bara skriva av en text med information kan väl alla, mer eller mindre, men att verkligen ta till sig den och framför allt att förstå den utan att göra den statisk - det är det som är skillnaden.

Vi skulle presentera oss (och ja, på Engelska, som jag är mindre duktig på) och jag sade att jag alltid har haft svårt att följa andras regler och metoder och att jag alltid vill kunna själv, förstå själv. Jag sade att jag är på denna work shop för att jag helt enkelt vill stärka min kunskap ännu mer till att kunna fortsätta lära ut på det sätt jag trivs med och tror mest på.

Jag behöver och vill verkligen kunna det själv, för annars kan mina elever lika gärna bara få skriva av mina anteckningar och kurslitteratur, vad är jag då för lärare..?

Huruvida det här kom fram på engelska låter jag vara osagt ;)


Vi pratade och praktiserade oss genom kroppen med mycket fokus på foten och höften (de två leder som jag älskar mest) och han hade dessutom små knep på hur man kan uppleva mer längd och frihet i kroppen på en millisekund. Så fascinerande! Och ja jag kommer såklart att ta med det till mina klasser så att vi utvecklas tillsammans som vanligt.

För att summera det här första mötet med Gary och upplevelsen som jag fick så uttrycker jag mig så här:

"Det skulle vara som att hjärnan skulle tvinga kroppen till dans utan att varken bjuda upp eller låta sig ledas."

Det är liksom så vi verkar gör idag. Vi har nämligen all fantastisk rörelse i kroppen redan, om vi bara tar oss tid att lära känna den. Vi är som en enda stor muskel som är vikt 600ggr och skapar våra olika strukturer.

Så om vi bara bjuder upp först och låter oss ledas istället för att ignorera och kräva så kommer vi häpnas av all rörelse och funktion i kroppen.

ERGO - lyssna på kroppen, lär dig och låt den leda, den vet nämligen bäst själv.28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla