att läsa energier och tyda kroppens budskap

Jag tror verkligen att vi behöver en holistisk syn på oss själva, nu mer än någonsin. Jag arbetar med många klienter som väljer att låta mig läsa deras energier (endel väljer också att inte vilja).

Det är något som sker rent intuitivt och jag förklarar tydligt att jag inte vet om det ens är klientens energi jag plockar upp. Men hittills har det varit det.

Det är svårt att förklara vad som händer, men jag upplever det som att kroppen talar till mig, antingen som helhet eller så är det ex en axel eller en häl.


Jag förklarar för dig vad jag plockar upp och hur jag anser att det kanske hänger ihop med din värk/spänning/blockering. Då blir det kanske också lättare för dig att förstå dina blockeringar (varför du har ont).

Det är ju klart att det är något fysiskt som skapat din värk, men varför hände det just nu? Varför just där? Jag tror att det finns en själslig förklarlig till vad smärtan, problematiken och blockeringen vill säga.

Jag tror absolut att du kan behandla/träna bort alla värk, i alla fall nästan all. Men jag tror också att det kommer komma tillbaka om du inte tar tag i orsaken.

Som jag brukar säga:

Ingen fysisk blockering utan själslig grund


Allt kommer upp

Det är allt möjligt som kommer upp från kroppar. Oftast är det inte heller det man tror.


Jag har haft möten med kroppar som inte orkat se det jag ser, ex skilsmässa eller sexuell läggning.

I dessa fall har det varit en sanning som de vetat om men inte orkat ta tag i, jag hittar alltså inte på någonting. Och jag är ABSOLUT försiktig när vi börjar tala om det. Jag har egentligen ingen rätt att prata med dem om något så privat, så jag tassar på tå och låter dem leda samtalet. Kommer det fram så kommer det fram. Oftast räcker det med att jag har förstått, och sen behandlar dem med intentionen att ge dem den styrka de behöver. Att ge dem cirkulation på rätt ställen.

Jag har också möten med kroppar som vantrivs på jobbet eller som låst sig i empati för någon annan.

Och det är inte heller så att det jag läser av alltid har något att göra med varför klienten kom. Ibland vill bara själen yttra sig och jag är en sån som hör och förmedlar det vidare till klienten, om hon/han vill.


Hönan och ägget

Är det då så att det fysiska egentligen bara är en slöja för det själsliga/emotionella?

På sätt och vis ja. Men man ska ändå akta sig för att fasta i en enda förklaring. Vi ska alltid se på oss själva som att det ena inte finns utan det andra.

Som hönan och ägget liksom..


Ex. Jag tänker så här; Du börjar på ett nytt jobb med en enorm stressmiljö. Kroppen påverkas av stressen, redan från start, med andetaget och magen och tankarna. Axlarna börjar dra ihop sig och vävnaden runt omkring bröstrygg stelnar.

Är det en emotionell slöja? Nej såklart inte, vi skyller på jobbet här, men det handlar ju faktiskt om att du är överbelastad på alla plan. Stress gör att du får svårt att våga känna lugn och trygghet.

Är det då så enkelt som att massera axlarna? Tvärsäkert nej.

Så hur skulle man då lösa den situationen? Jag skulle försöka reda ut arbetsvardagen - kan du påverka hur det är på din arbetsplats? Om inte - ska du byta jobb?

Att behandla dina axlar är kanske egentligen bara att ignorera problemet och köpa dig mer tid med det som gör dig illa. Att däremot behandla axlarna och jobba med orsaken samtidigt ger dig mer styrka och klarhet.

Det jag menar här är att du kanske behöver vara mer öppen för en annan förklaring till dina stela axlar om det är ett återkommande fenomen.

Är det jobbet? Är det relationen? Är det hur Du mår?

Axlarna (och allt annat fysiskt) är oftast ett symtom till en orsak.


Jag vill bara förtydliga att jag inte alltid får upp något från alla. Endel är stängda för stunden, eller så är det jag som är det.

Däremot samtalar jag oftast med alla klienter, på ett öppet och lite halvterapeutiskt sätt.

När du bokar tid med mig, så är det dock ALLTID du som leder. Jag bara lindrar.


..man ska ha roligt på jobbet..

92 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla