att leta lycka

Alla letar, eller har letat, efter lyckan utanför sig själva. Jag har gjort det. Du har förmodligen gjort det.

Letar du just nu? Vart letar du?

Karriär? Status? Relationer? Boende? Bil? Livsmål? Barn? Äventyr? Upplevelser? Resor?

Jag lovar dig att du inte finner den där. I alla fall inte den där djupa känslan av lycka, men kanske däremot den kortare varianten av upprymdhet.


Idag när jag pysslade i trädgården så kände jag på att lyckan var framme. Jag tog kort på det jag såg lyckan i, och tänkte att jag måste skriva det här inlägget så fort som möjligt.

Det är inte det som är på bilderna som är lycka, utan det är den som har ställt dem där som är lycklig. Kanske ser du inte det jag ser.. jag ser sommar, ledighet, grönska, pyssel, paus, kaffe, kärlek, vänskap och ..ja lycka.

Ja jag ser hur min lycka yttrar sig utanför mig själv - i ting, i en plats, i en annan människa - men det är inte dem som gör mig lycklig eller som skapar min lycka. Det gör jag själv.


vad är lycka och hur hittar du den?

Om jag hade haft ett vattentätt svar på den här frågan så hade jag varit för evigt rik.. och tänk om det bara hade funnits en karta för att hitta dit..

"Lycka är något du är, inte något du skapar"

Lycka är balans. Lycka är kontakt. Lycka är att vara tillfreds. Lycka är acceptans.

Och med allt det menar jag enbart i relation till dig själv.

Det här är också en enkel förklaring till hur människor kan uppleva lycka även i sämre livssituationer (sämre i relation till vad som anses vara normen), till exempel hur en fattig kan vara lyckligare än en rik.

Lycka är egentligen ett sinnestillstånd där du älskar dig själv, och allt du är.


För att hitta din lycka så behöver du alltså lära känna den du är, acceptera dig själv för allt du är och ge dig själv tillåtelse att komma till ditt sanna uttryck.

Allt det här tjatar jag om hela tiden på mina yogaklasser ;)

Du kommer däremot aldrig hitta lyckan utanför dig själv. Allt för många har försökt utan att någonsin lyckats, och allt för få har testat på det som verkligen fungerar.


"men det var ett evigt tjat om att acceptera.."

hahaha jaaa!!! Det är ju det!

Och tänk att det ska vara så svårt.. Jag upplever att jag är en av dem som praktiserar självacceptans mer än många jag känner - men tro inte för en sekund att jag inte har mängder av stunder där känslan är ..låt oss säga.. mindre accepterande hahaha Jag har mycket att jobba med, som jag brukar säga till min terapeut. Och det här går vi ju alla igenom. Kanske dagligen, kanske alltid, kanske i alla fall just nu.


Det är också det här jag hjälper mina kunder med på Utvecklande samtal - läs bara mitt senaste omdöme här ❤︎ Och det handlar inte en sekund om att mina kunder inte fungerar i sitt vardagliga liv eller är hämmade i vardagen av hur de mår - utan det handlar enbart om att de vill må bättre. Allihopa. Det är som jag sa till min första terapeut; "Jag vet inte om jag ska vara här egentligen, för jag mår ju inte dåligt. Jag vill bara må ännu bättre. Personlig utveckling är min största hobby!"

Om brist på acceptans vore ett sjukdomstillstånd så skulle världen krascha i sjukfrånvaro

varför mig och varför du

Så.. här sitter jag nu, med datorn i knät och kaffet bredvid. Allt jag är uppfylld av just nu, är närvaro.

Jag tänker på dig. Jag vill att du bokar samtal med mig. Jag tror att det skulle vara mer givande än du kanske tror. Det är en annan tid nu. Allt runt om kring oss är annorlunda är det har varit tidigare. Förr gick man till doktorn för ett benbrott, men nu är det illa på riktigt. Jag snackade med en läkare för några veckor sedan och han sa; "Det är som om människor inte vill bli friska, de vill vara sjuka"

Jag tror att det handlar om att man vill ha tillstånd att få sjukskriva sig från sitt liv, sitt jobb. Jag tror att så oerhört många är motsatsen till lyckliga - olyckliga. Och jag tror tyvärr att det är väldigt få som är i balans, i kontakt, är tillfreds eller som accepterar sig själva idag. Och jag vill hjälpa dig med det.


Så varför ska man lägga 800kr på att snacka skit med en yogalärare och rörelseterapeut?

Jo för att jag kan hjälpa dig att lossa på det där som hämmar dig från att bli lycklig.

Jag vet att jag kan. Jag vet att jag läser energier bra. Jag vet, för att andra säger det och för att jag själv känner det. Jag är bra på det jag gör. Och jag vet vad du går igenom. Erfarenhet är den bästa läran.

Och dessutom kan jag hjälpa dig med den fysiska blockeringen. Det är nämligen så att de flesta av mina kunder samtalar bäst med mig när de ligger på bänken. Som att behandling öppnar upp mer än bara den fysiska cirkulationen - den öppnar upp in till känslorna.


Så frågan är inte om du är lycklig just nu. Frågan är om du letar efter den på rätt ställe?

Om du vågar släppa taget om allt annat du strävar efter? Om du vågar testa att acceptera den du är? Om du vågar öppna den dörren?

Endast den som väljer att våga kan göra.


bland syren och solsken

Ja jag ser min lycka i min lilla bukett av syrener. Jag hade, medan jag stått och planterat om studions växter, sett hur en gren på syrenträdet behövdes tas bort. Men den blommade. Jag beslöt mig för att ge mig själv en bukett och samtidigt ge trädet bättre förutsättningar - där och då såg och kände jag min lycka. Jag såg min inre balans ta uttryck utanför mig. Och jag kände mig tillfreds.

Lycka är något du är, inte något du skapar. Och när du är lycklig skapar du.

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla