Den högsta prövningen

Inom personlig utveckling så prövas vi på olika sätt.

Olika prövningar på vägen som tar oss framåt, och som egentligen faktiskt är vårt enda sätt till att utvecklas.

Att stå still är att vara oförändrad. Att låta allt förbli bekvämt är att vara oförändrad.

Det stämmer inom träning likväl som personlig utveckling.

Utmaning kan vara allt ifrån att separera från familjen till att förlora jobbet (att vara tvungen att forcera framåt för att inte fullkomligt gå sönder). Att kanske tappa meningen, men vad det än gäller. Att vilja något som kräver att du kämpar.

Vill du förvandlas och bli mer sann i dig själv så är dessa utmaningar omöjliga att undvika. Det kanske låter skrämmande men det är det mest belönande. Jag lovar.

Ju högre utmaning desto högre kall

Kanske en klen tröst, men för dig som går igenom något riktigt prövande, då det känns övermäktigt och som om det inte finns en väg ut - du är ämnad en större förvandling och menad en större sanning.

Vi kategoriseras inte som mer eller mindre viktig i livet, alla har vi vår plats och mening. Till och med flera olika platser och meningar genom olika skeden. Och när det känns så otroligt stort, mörkt, svårt och hopplöst - då kan du i alla fall luta dig emot att du testas inför ditt ”nästa jag”. Prövningarna kommer hellre aldrig i efterhand. Alltid i förhand. Med det menar jag att du ALLTID har en positiv utveckling att se fram emot efter en prövning.

En del säger ”Jaha.. jag visste att det här var för bra för att vara sant. Nåt skit kommer alltid efter..”

Jag säger - nej. Det jobbiga kommer alltid först. Vi straffas inte för att vi har haft det bra - vi prövas inför att uppnå bättre.En högre utmaning

Så här skrev jag till en klient härom dagen

Det är en av de högre utmaningarna. Prövande som satan och ensamt. Villkorslös kärlek. Acceptans. Men du är där nu. Och det är jävligt häftigt tycker jag som åskådare. Dags att jobba med en av de största prövningarna - acceptans = kärlek. Vi är alla av samma energi och alla gör vi så gott vi kan utefter de människor vi är och den erfarenhet och öppenhet vi har.

Kanske tänker du att kärlek skulle vara en lättare prövning, något som känns bra och som inte tar emot.

Men här pratar vi om den högsta formen av kärlek - acceptans. Villkorslös kärlek. När vi går igenom vår förvandling genom livet så lär vi oss mer och mer om oss själva.

Meningen är alltså att bli sanna i oss själva och komma närmare den rena sanningen i stort. På vägen är alla prövningar stora men den högsta utmaningen är Acceptans - Villkorslös kärlek. Nej jag kan inte nämna dem tillräckligt ofta 😉 haha

Att finna denna villkorslösa kärlek till oss själva är det svåraste och genom det kan vi uppnå och känna detsamma för världen. Att acceptera alla. Att förstå att vi alla är av samma energi. Att förstå att alla gör så gott de kan. Att acceptera olikheter inom tro, möjlighet, mål och vilja. Att se oss alla som delar av en storhet.

Det handlar inte om att vara förmer eller bättre än någon annan (då får man backa tillbaka och lära om sina läxor) utan det handlar om ett lugn.


Att inte känna hat eller förakt. Att inte missunna eller döma. Utan att älska helhjärtat.

DET är vår största utmaning. Den renaste formen.


Chakrakurs

Nu under hösten så pågår Chakrakursen. Den i särklass viktigaste kurs jag någonsin gjort. Viktigast och svårast. På söndag kommer vi till 4e Chakrat, anahata chakra, och det är där kärleken bor. Beroende på vart vi är i vår utveckling så innebär anahata chakra olika utmaningar.

Kanske att våga acceptera sig själv, kanske att våga be om kärlek från andra, kanske att våga ge kärlek till andra, kanske att våga släppa taget om någon eller några, eller kanske är det en högre form som jag skrivit om.

Vi tar ständigt nya turer genom våra chakran och utvecklingen är evig. Alltid är vi i förändring och förvandling.

Coolt va? Och rätt skönt att luta sig emot..

51 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla