det här med 1a chakrat

För dig som har varit med under veckan- hur känns det? Var det något här som behövde lyftas?

foto: Lee Gotvik
yoga - rotchakrat - fri studio

Av alla chakran som jag undervisar, på klass och kurs, så är det alltid rotchakrat❤️ som är mest laddat.

Visst.. ex 2a chakrat är sprängfyllt med känslor och 4e chakrat kan vara riktigt känsligt, men det är något med just grunden i oss som helt plötsligt kan göra oss inåtvända på klass. Som om vi för första gången vågar känna efter, så där försiktigt. Hur mår jag egentligen? Har jag livslust? Det är inte alltid självklart..

Tänk om jag inte mår bra? Vad lever jag då i för sanning? Orkar jag förändringen?

Förändring handlar i detta fall om att återgå till den du är. Att styra om till den du är menad att vara.


Jag hamnade i ett summerande samtal med några yogis från morgonklassen, och jag sa att jag tror att de allra flesta har obalans i rotchakrat.

Och det här kommer ju även i cykler i livet. Att vara närvarande och sann är att vara i balans, men livet är en prövning (en lek som vi alla deltar i) och det är meningen att vi ska bli störda i närvaron.

Saker och ting händer och det får oss att tappa kontakten med oss själva. Om vi då inte söker en ny balans och en ny närvaro så är det lätt att få obalans i rotchakrat, det blir som en ouppdaterad version som kanske inte alls är kompatibel med vem du är då, sen, idag.


närvaro & acceptans

Till dig som känner obalansen - om du behöver ledord framåt, gällande rotchakrat, så använd närvaro & acceptans.

"Kan jag vara närvarande i den jag är och acceptera den jag är?"

Det kanske låter enkelt eller självklart, men lite soul searching kan faktiskt visa dig något du inte trodde. Det kanske också visar en enklare väg än du trodde.

Att vara närvarande innebär att se dig själv och se på ditt liv så som det faktiskt är. Hur mår du egentligen? Lever du så som du vill? Är du verkligen kär i den du lever med? Ska du verkligen tillåta dig själv att inte trivas på jobbet? Ska du verkligen luras till ett materialistiskt liv i förhoppningen att döva den oroande känslan? Borde inte kroppen kunna vara friskare och sundare?

Ibland är det också den gamla sanningen (som våra föräldrar och livet runt om oss som små gav oss) som dikterar vår vuxna liv. Att du kanske fått en känsla som barn av att du inte var prioriterad eller villkorslöst älskad. Det rustade dig till att bli den du är idag, men idag väljer du själv. Idag är du vuxen nog att blida dig en egen uppfattning om dig själv, vilket du inte var kapabel till som barn.

Du är älskvärd, berättigad och lika viktig som alla andra.

Kan du acceptera det? Kan du acceptera dig själv för den du är idag, oavsett vad du fått växa upp med?

good enough

Under flera Utvecklande Samtal denna vecka så har den grundläggande sanningen varit - att inte vara bra nog. Hur hjärtskärande det än låter, om du lägger handen på hjärtat - känner inte du så också?

Gör vi inte alla det?

Jag tror att vi gör det nämligen. Jag tror att personlig utveckling grundar sig i att inse det, och att acceptera det. Jag tror också att personlig utveckling handlar om att våga vara det - och först då, i det, känner vi en större tillåtelse. Jag tror att det är kärlek. Ur det kan vi växa starka och ödmjuka. Att växa ur värdegrunden att du inte är bra som du är kommer skapa obalans i alla dina chakran. Dövade känslor, överpresterande, kärlekstörstande och osäker. Kanske?


Under kommande veckor ska vi alltså möta våra 5 första chakran på yogakurserna. Det är lika givande för oss som mött dem förut som för dig som är ny.

Och nästa vecka är det dags för 2a chakrat 🧡

Om du vill lära känna dina chakran ännu bättre och få fler verktyg att jobba med så startar Chakrakursen den 14 maj. Det är enormt givande att mötas i en grupp där samtalsämnet är välkommet, efterfrågat och utvecklande. Att vecka för vecka utvecklas, tänka, känna och jobba med det som du känner att du behöver.

123 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla