Emot kroppshets - För dig

Borde..

”Borde är en sanning som skaver” - ergo - det kanske inte är just din sanning.

Ni som följer mig vet att jag starkt ifrågasätter ordval som borde och måste. Istället vill jag alltid uppmuntra till vill och behöver.


Mitt borde kom upp mycket nu under hösten när det här med kroppshetsen kom upp på tapeten.

”Jag vill stå upp och vara en röst, men jag borde kanske inte ta allt för hög ton. Kanske borde jag lämna det till andra istället. Jag borde kanske bara hålla mig till mina yogaklasser..”

Ja du hajar ju själv vad jag egentligen ville och vad jag förklädde till min egen sanning.

Jag var bara rädd för att stöta mig. Rädd för att bli ifrågasatt. Rädd för ett för stort ansvar.


Men i dialoger med mig själv och många underbara yogaklasser senare (det är där både jag och mina elever växer mycket) så kände jag att jag redan har tagit den här rösten.

Den finns ju redan i mig och är fan svårare att tysta än att släppa fri.

Jag har alltid sagt att det är genom sann självförverkligande som vi upplever den största enkelheten.


För redan vid mina första inlägg mötte jag nämligen motstånd. Jag har blivit ifrågasatt, ratad och lite halvmobbad. Och även om det skrämde mig till en början så vägde det väldigt lätt jämfört med alla ❤️ och ✨✊🏽✨ som jag fick. Faktiskt och tveklöst.

Kärleksstormen var större och starkare. Till och med starkare än väntat - därav kom nog rädslan för ett för stort ansvar att axla.

Vem är jag att ..?


Men nu har jag landat.

Jag har fått många privata meddelanden om att det jag skrev och sa gjorde stor skillnad. Att det uppskattats och att det till och med känts nödvändigt för en del att dela med sig av sina känslor, just för att de kände att jag behövde höra det. Gulle er!!

Ni kände rätt samtidigt som om det kändes konstigt/fel att behöva den bekräftelsen.

Som min bästa vän sa - Du gör ju det här för andra, inte för din egen skull. Sanning men ändå inte. Klart att jag gör det även för min egen skull.

Det blev helt enkelt ett större beslut som behövde tas. Det handlade inte bara om att tala fritt. Det handlade om att nu välja att stå upp för det utåt, som officiellt språkrör.

Och det valet är taget. Det valet är självklart.

Det var ju egentligen alltid det.91 visningar0 kommentarer

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04