Min kunskap är min trygghet

Jag fick nyss en fin påminnelse - min kunskap är min trygghet. Jag hade landat på yogamattan den här morgonen (inte för att göra nåt pretentiöst flöde, utan för att jag bara kände behovet av kontakt).


Jag startade nämligen året med en nackspärr. Och ja, det finns roligare sätt att starta året på..

Det som har plågat mig mest är inte värken utan anledningen bakom, anledningen till att jag fick nackspärr.

Min nackspärr hade nämligen ett meddelande (som var rotat i covid och dömandet från andra):

”din drivkraft kommer just nu inte från kärlek utan från rädsla.”

Och med den här på insikten kunde jag starta ett läkande på min ”nackspärr”.


— Jag vill bara sticka emellan med att jag vet att det här är ett personligt inlägg, men jag står kvar i tron (som alltid) av att det endast är via mina erfarenheter som jag kan inspirera, leda och stötta andra.—


Min kunskap är min trygghet

- och den vill jag ge till dig..

Det är därför håller jag kurser och erbjuder utvecklande samtal - för att stärka tryggheten i dig.


Samtalen är så oerhört utvecklande! Mina kunder och jag har tillsammans så fina möten där de får både le, skratta och gråta. Jag möter dem där deras känslor och tankar är (precis som jag gjorde med mig själv och känslorna bakom nacken) - och jag vet att det är det bästa sättet att läka. Bästa sättet att förstå sig själv. Bästa sättet till att lossna.

Jag är också övertygad om att kroppen är själens sätt att kommunicera, att pocka på din uppmärksamhet. Hela jag och fri studio är ett levande bevis på det. Hur mår din kropp? Har du också en ”nacke” som egentligen vill säga nåt annat?

Vill du också, likt som jag gör, lära dig att tyda din egen kropp?

anbi lär jag ut vad värk och problem på olika ställen symboliserar. Där lär jag också ut hur du bäst förstår hur rörelse och värk ens fungerar och uppstår.

Det är nämligen så här jag tar hand om mig själv.

Jag har lärt mig att symtom och orsak är två vitt skilda ting (men ändå med absolut samhörighet/symbios) - den ena är för att väcka uppmärksamhet och den andra ligger alltid djupare (och även med djupare rötter). Jag har därför mött upp min nackspärr genom att jobba igenom resten av ryggraden, höfterna och fötterna. Jag har aktivt undvikit nacken, förutom när jag har valt att möta värken själsligt (det lär du dig mest om på mina samtal). Nu på morgonen hamnade jag alltså på min yogamatta. Jag hade lite rester kvar från min nackspärr som bad om kärlek.

Yogamattan kändes varm och snäll. Den påminner mig om alla de gånger jag befunnit mig på den med rena och kärleksfulla intentioner. Jag känner mig trygg där. Jag började göra rörelser och landa i positioner som kändes bra. Det fanns inget facit, utan jag bara gick på känsla - precis som vi gör på Open Practice.Det är inte lätt bara för att det är rätt

Jag vill bara understryka att det inte alltid är lätt. Att tyda sig själv kräver väldigt mycket närvaro. Och framför allt kärlek.

Värk väcker däremot nästan alltid rädsla, vilket gör att du först måste landa i acceptans. Sen kommer tillit och sist kommer förståelse. Så det kräver mod av dig. Mod att vara sann. Men det ger utdelning ❤️

Tillsammans med mig, var idag min hund. Han brukar vilja störa mig och buffla runt.. ni vet hur djur är. Men idag valde han att ligga bredvid. Vi hade varsin matta. Han bara låg där och andades, och tittade på mig emellanåt. Det var som om vi delade energin i stunden, så fint. Jag vill inbilla mig att han kände hur sann jag var.


När jag nu blev påmind om att min kunskap är min trygghet så blev jag också påmind om mitt dharma, och hur oerhört viktigt det är att jag fortsätter dela med mig. Jag är ämnad att

  • leda klass på studion

  • lära ut om kropp och själ

  • vägleda i samtal

  • och lindra den värk jag kan

Och jag lovar dig att den här insikten gör mer för min nacke än någon behandling någonsin skulle kunna göra.. (det är också därför som jag ofta talar om själ, tankar och känslor när du är på behandling hos mig - det finns mer under din fysiska låsning)


Mitt sätt att möta (förstå och lära känna) kropp, själ och sinne är ingen genväg (snarare tvärt om), men jag garanterar en helt annan form av trygghet i grunden av dig.

Genvägen är asfalterad (alltså lagd av någon annan) och du behöver gå din väg. Den behöver trampas upp av dig och ingen annan. När din kunskap blir din trygghet så har du en känsla av kontakt med dig själv. Och det är styrka på riktigt. Då vet du att du går på din väg.


Tack för att du på ditt sätt är en del av fri studio! Jag anser att vi alla är ringar på vattnet - där vattnet är sanningen och ringen är viljan att föra den vidare.


Nu ska jag rensa i skafferiet och släppa allt annat en stund ✨🙏🏾✨88 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla