När jag blir ditt dåliga samvete

Jag slängde upp ett klipp på Instagram tidigare idag. Det handlade om ett mail som jag hade fått av en tjej där hon skrev, lite skamset, om hur hon kände för mig i stunden.

"Jag ser dig i mina flöden och när det kommer ett videoklipp så stänger jag av ljudet i panik."


Och så här har vi nog alla känt vid tillfälle - Jag orkar inte lyssna, jag vill inte höra, jag vill inte se..

Att bara en bild eller ett videoklipp kan påminna om att du inte är där du vill vara. Att du inte mår så som du skulle vilja önska att du gjorde.

Jag blir ditt dåliga samvete.


Jag tog precis en klunk te och såg att toppen av ett hjärta formades av det lilla skummet när jag drack.. ett fint litet tecken på att det här inlägget behövs.


Först och främst vill jag bara förtydliga att den här tjejen som skrev är en klient sen väldigt lång tid. Hon kan skriva så här öppenhjärtligt till mig för att hon vet att jag finns där och tar emot det på rätt sätt. När man jobbar tillsammans under lång tid så är transparens det viktigaste som finns, hon behöver vara ärlig och öppen för att mötas på rätt sätt.

Däremot vill jag understryka att jag inte skulle uppskatta om alla helt plötsligt skulle skriva för att berätta om sitt motstånd till mig. Inte om du inte vill ha min ärliga hjälp eller om du inte vill vara min klient. Då skulle det bara vara onödig information som inte ger varken dig eller mig något alls. Som det var nu så var hennes mail alltså en fortsättning på vårt arbete. DET är skillnad.


Så varför känner man så här?

Jag blir ditt dåliga samvete och påminner dig om att du inte är där du vill vara - varför?

Jo dels för att jag för en väldigt genuin och öppen framtoning i mitt arbete. Jag förespråkar personlig utveckling, pratar om motstånd och vill öppna upp dina tankar och känslor.

Jag är ärlig. Och det är alltid jobbigt.

Det är kanske lätt att få för sig att jag ibland sitter med mallen till hur du ska vara. Att bara för att du upplevt en mer tillåtande variant av dig själv med min hjälp, så är allt annat än det inte ok. Och det är inte sant. Du VET att det inte är sant, men det är svårt att acceptera sig själv när det väl är jobbiga känslor. Det är mycket lättare att tänka att man ska göra det när allt känns bra.

Och då kan mina inlägg bli till hån, kan kännas provocerande och kanske till och med väcka ännu mer starka och negativa känslor - BRA!! Känn dina känslor. Smaka på dem. Lär känna dem. Och acceptera att de är en del av vem du är - du är mer än balans och sjungande fåglar.

Om jag kan väcka upp det hos dig, så ligger ansvaret på dig att möta dem.

Som jag svarade den här tjejen, "Det låter som att det du upplever nu är en magiskt utsänd övning."


Jag är van och väl medveten om känslorna jag väcker, på både gott och ont. Känn ingen skuld eller skam för det. Vi har alla de här reaktionerna, det är fullkomligt naturligt, men bara när vi är i obalans. Och det är ditt eget ansvar att vilja möta det och ta tag i det. Att växa genom det.

Om du vill veta hur du möter en jobbig känsla så skicka ett mail till mig, så kommer jag i dagarna skicka en länk till ett nytt videoklipp om mina tankar kring det 🌱

63 visningar0 kommentarer

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04