resultaten får tala för sig

Jag blir inte så ofta ifrågasatt, med det händer, och det kommer då alltid från dem som känner sig osäkra, skeptiska och/eller negativa. Och det är verkligen ok/bra att ifrågasätta alla oss som ska arbeta med din kropp, det är verkligen det!

Men det jag motsätter mig är när den enda frågan blir "vad har du för utbildning?"

Självklart kommer utbildningen ha en STOR del i hur man jobbar och vilken kunskap man lutar sig emot, men om det vore det enda validerande så är vi illa ute.


Utbildning är inte allt. Erfarenhet väger tungt som tusan. Intresse ännu mer. Men mest av allt väger nog ödmjukheten i insikten att alla kroppar är olika, att ETT sätt inte funkar på alla.

Om vi då kan blanda utbildning, erfarenhet, intresse och ödmjukhet så har vi verkligen ett bra utgångsläge.


så jobbar jag i Rörelsebehandling

Jag har nu jobbat med kroppar sedan 2010.

Och det har inte varit på ett sätt hela tiden, utan jag har utvecklats en jäkla massa och fördjupat mig inom mitt intresse - nörderiet för rörelse. Och även om min utbildning ger mig en viss tyngd så är det faktiskt mitt intresse och min samlade erfarenhet som ger mig mest.

Jag blandar flera olika behandlingstekniker, men har landat i en som jag märkt ger mest.

Jag jobbar med massvis av rörelser, men har märkt att ett visst upplägg ger mest.


- jag vågar känna och se

Men så kommer vi till den lilla lilla detaljen som ingen evidensteoretiker någonsin vill hålla med mig om - jag ser obalans och jag känner obalans.

Ofta får jag frågorna från mina kunder - "Men hur kan du känna det?" och "Hur kan du se det?"

Och det här kan jag faktiskt inte riktigt förklara. Och jag vill egentligen inte ens ta reda på varför. Det känns så heligt för mig att kunna gå på känslan, och jag är rädd att jag dödar det om jag skulle fördjupa mig i ett varför.


När jag behandlar dig så känner jag din vävnad och jag känner av obalanser (det här ska alltså inte gå eftersom att alla kroppar är så olika och det inte finns några säkra variabler att utgå ifrån) .

Samma sak gäller när jag ser dig röra på dig. Jag kan inte förklara det, men det är som att jag läser av din kropp och hur den känns. Jag ser hur den förändras av behandling eller rörelse och jag ser/känner om den upplever mer eller mindre balans.

Jag förlitar mig alltså fullt på mina sinnen syn och känsel (både via händer och via känslor/energi).


Det är också viktigt för mig att se hela kroppen, för om jag isolerar blicken till ett ställe (så som många andra jobbar) så missar man så mycket, tycker jag.

Spänningar och obalanser kan komma från många olika ställen, och flera på samma gång. Men om jag då ser hela kroppen så är det enklare för mig att "kommunicera" med den. Typ..

Och allt kroppen vill är att uppleva balans. Allt kroppen gör är att kompensera för att uppleva balans. Så spänningar och värk är sällan något negativt, utan mer som ett försvarssystem för kroppen. Utan det, så hade du varit sned och vriden och inte kunnat gå klokt. Så ser jag på det, och därför jobbar jag som jag gör.


En sak är viktig att understryka - om jag inte hade fått bra resultat så hade jag aldrig skrivit om det här, och det hade då heller inte varit sättet jag jobbade på.

Några kunder kallar mig skämtsamt för jesus och andra för body whisperer 😂

Men innan du tror att det här har stigit mig åt huvudet så vill jag bara säga att jag också har många kunder som min behandling inte har funkat för. Allt handlar om energi, att man passar ihop. Det är därför viktigt att testa runt, så att man hittar rätt. Att DU hittar rätt.


- jag jobbar med känslor

Om du tycker att det du precis läste var flummigt, så bjuder jag nu in dig till ytterligare en nivå flum haha


Senast igår hade jag en kund som kom med fysiska problem. Men rent fysiskt hittade jag inga obalanser alls, utan helt tvärtom. Då ställer jag frågan om hur det är på de andra planen - alltså mentalt och själsligt. För ja, känslorna och livssituationer påverkar hur kroppen mår. Vi märker det tydligast när värk flyttar runt utan orsak, eller när värk kommer och går utan orsak. Alltså orsak = fysisk/yttre orsak.

Att läsa av kroppen på ett själsligt plan (känslor och tillstånd) ger mig då alltså ytterligare en dimension att arbeta med.

Samma sak gäller här - det här passar inte alla. Men jag ställer frågan och öppnar upp för ett alternativ.

.. och så många kunder som har läkt sina fysiska problem med själsligt arbete - oj..

Det är ingen handpåläggning, ingen behandling, ingen rörelse (utöver viss yogapraktik), utan det är rena och skära insikter i vem man är och att förståelsen för en själv ökar.

Det här är fan coolt på riktigt! Och jag har gått igenom resan själv.


- resultaten får tala för sig

Så när jag då blir ifrågasatt om utbildning eller annat, så svarar jag artigt på frågan och sen refererar jag till mina resultat. "Fråga mina kunder"

ALLA har resultat på sina behandlingsformer, så jag tror inte på något sätt att jag skulle vara speciell. Jag bara vet att jag har mitt sätt, och att jag vågar lita på det.


102 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla