Släpp dig fri #3

Det här med att ha tillåtelse att bara vara den man är..


Du som har varit med på flera av mina workshops eller kurser kanske märker är att det finns en röd tråd igenom allting. Nämligen att du ska få lov att vara den du är. Att praktisera det.

Det borde vara en självklarhet.

Men det är inte alltid så självklart eller hur?

Eller ja.. du vet ju om det, rent intellektuellt, men är det en sanning för dig själsligt?Vem fan vet egentligen hur man ska vara?

Sitter du där ibland och bara känner dig konstig?

Ska jag verkligen vara så här? Borde jag inte egentligen vara på ett annat sätt?

Jag har tänkt och känt så väldigt mycket. Alltså VÄLDIGT mycket.


Hur vet man hur man ska vara? Hur vet man vad som är jag?
Hur vet man vad som är bra, mindre bra och kanske direkt inte bra?

Alla mina olika kurser och workshops handlar om att på ett eller annat sätt lära dig förstå dig själv ännu bättre. Jag har liksom vigt mitt liv åt det själv och därför vill jag erbjuda dig och andra det.


Till exempel Ayurveda

Har du hört talats om våra tre doshor? Kapha, Vata och Pitta?

Vi kan kalla det tre olika personligheter och du har alltid alla tre inom dig, fast mer eller mindre dominanta. De skiftar i styrka beroende på bland annat årstid, vem du är och vad du går igenom.


Jag pratade med en kvinna härom dagen och hon såg så fram emot min föreläsning "Ayurvedans tre doshor och mötet med dina tre kroppar" (jag har inte satt ett datum ännu). Hon och jag har tidigare pratat om dessa "personligheter". Vi pratade då om Kapha.

Kapha är den som är lite segare än andra, tar längre tid på sig med det mesta (det gäller allt från både matsmältning till beslutsfattande). Den här kvinnan tyckte att hon borde vara snabbare i sina beslut och i inlärning, men jag förklarade då hur kapha fungerade och då också vilka fina egenskaper den har. En balanserad kapha är lugn, sympatisk och kärleksfull och har dessutom en naturlig fallenhet för struktur (slösar inte energi på onödigt). Nu kom hon härom dagen med en reflektion - "Det känns himla skönt att veta att jag är stark i min kapha, det är inget fel på mig. Nu njuter jag av det istället"


Att få lov att vara sig själv

Det här kanske inte låter speciellt dramatiskt men det är det faktiskt.

Avgörande, förlåtande och tillåtande för många!

Det är många av oss som går runt med en massa oförstånd ..haha lite roligt uttryck.. Nej men jag menar att man inte vet annat. Vi jämför oss med våra vänner och grannar och ser snabbt vart vi är avvikande. Vi ser snabbt vad som är "normalt" och sen dömmer vi oss själva.


Tänk så knäppt det kan bli.. och tänk istället hur skönt det är att lära dig mer om dig själv!

Är du en av dem som också gillar tanken på att faktisk utveckla din personliga förståelse?

Det är genom den vi finner styrka och lätthet. Men glöm inte bort att vi aldrig blir utan motstånd, det följer oss genom livet som en sann vän. Det är genom motstånd vi växer stort. Som växtvärk.


Så det är därför som jag håller kurser som jag gör, ex nu den 22 sep med chakran.

Hur chakra-systemet kan hjälpa oss förstå oss själva bättre - precis lika givande som alla andra system.

Eller hur höften ibland sliter i sitt anletes svett för att sluta sams mellan stela fötter och en stel bröstrygg.

Eller hur känslan av ex skam, besvikelse eller ilska skriker för att få din uppmärksamhet i hoppet om att få lämna ett viktigt meddelade till dig, men hur du trycker undan dessa känslor för att du hellre vill vara glad och "uppåt".


Ju fler perspektiv du får och ju mer kunskap och förståelse du får desto rikare blir du i uteslutningsmetoden och i beslutsfattning. Att välja och vraka så att du plockar ut det som passar DIG.

Jag tror nämligen att vi alla har olika mallar till självförverkligande. Vi kanske lär oss samma saker men det är vad vi använder det till som skiljer oss åt.


 

Om du känner typ så här; Nämen fan vad intressant och jag vill veta mer!! så listar jag här upp höstens workshops och kurser.


Yogakurser

Mån kl 17.15 & 18.30

Tis kl 17.45 (tufftisdag)

Ons kl 16.30 & 17.45 (gubbyoga)

Fre kl 08.00


Chakrakurs

- ett sätt att förstå dig själv

5 följande söndagar kl 15.00-17.00, med start den 22 sep Bokas som kurs på hemsidan, men kan också bokas som enstaka tillfällen och det görs direkt till mig på mail, frida@fristudio.se


Workshops

26 okt frl fot&knä

16 nov frl höft&bäcken

14 dec frl rygg&axlar (kanske flyttas till 7 dec)


Retreat🍂

Ett miniretreat för att kicka igång höstlovet med en bra känsla av allt

27 okt kl 10.00-16.00

25 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla