Släpp dig fri #4 - Steal sharpens steal

I strävan efter självförverkligande och utveckling av inre potential så behöver du släppa taget om tron att källan till detta skulle finnas utanför dig själv.


Det som du känner att du verkligen vill kunna göra, vill ta steget emot eller vill har möjlighet till att välja finns inom dig. Motsatsen till det här skulle alltså vara att vilja kopiera någon annan i tron på att det du är inte räcker till.

Jag har massvis med exempel på det här från mitt eget liv, men vi orkar inte gå igenom alla dem.. jag tar bara ett par stycken.


Det finns inom dig

Det du är menad att göra eller det som är din styrka kan aldrig komma utifrån. Du kan såklart vässa din kunskap eller forma den lite, men styrkan och drivkraften kommer aldrig hittas på något annat ställe än inom dig. Visst låter det enkelt!? Det är det såklart inte alltid. Men det som däremot ÄR enkelt är att "göra" när du väl hittar källan till kraften.

Det sägs till och med att den källan av kraft är aldrig sinande så länge det är i din sanning du arbetar. Också coolt va?! Men konstigt nog så är det få som vågar välja sin egen sanning.

Vi går igenom mer om din sanning och kraften till den på 3e och 5e Chakrat, 6 och 20 oktober. Du kan anmäla dig till en eller båda även om du inte går hela Chakrakursen. Anmälan görs till mig på mailen.

Eller jag tror inte alltid att det bara handlar om att vi inte vågar välja, utan att det är många som inte tror sig ha en egen sanning och mening. Det här behöver inte ha med att starta eget eller satsa på miljarder i intäkter, utan jag menar mer att finna lycka och balans där arbetet du utför gör att du lever genuint och är sann i dig själv hela tiden. Kom bara ihåg att allt kräver motstånd och utveckling, så det innebär inte att dansa på rosor för resen av ditt liv.

Men tänk dig att jobba med det du älskar och ÄR - då skulle du egentligen inte arbeta en enda dag till för resten av ditt liv. Då skulle du bara vara och leva. Om du förstår hur jag menar.

Psst! Gå hela Chakrakursen. Det är för mycket bra vi går igenom för att du ska missa det. Vi startar 22 september kl 15-17.

Varför många söker hos andra

Jag tror att det är den klassiska blandningen mellan avundsjuka och vilsenhet.

Vi ser andra vara lyckliga i det de gör och testar copy -> paste. Men det funkar inte eller hur?

Det skaver från start.

"Jag borde vara mer så där, borde göra mer så där, borde gå på mer av det där.." Men vet du vad?

Borde är en sanning som skaver

Det skaver alltså redan från start, som jag precis skrev.


Så hur hittar du vad du ska göra

Om du känner att du söker något mer eller att du är ämnad att göra något annat än du gör idag, så har du kommit halvvägs redan. Bara den insikten är ju den viktigaste egentligen eller hur?!

Men för att komma vidare då.. jag tänker så här:

Antingen känner du redan nu vad det är som du ska göra - du kanske vet vart din passion ligger, eller vad du drömmer om, eller vad du gör så fort du får en stund över - eller så behöver du lära känna den sidan av dig själv. Lära dig att lyssna, sålla bort allt annat brus och lära dig höra vad du egentligen viskar att du helst av allt vill.


Personligen så skriker min inre röst nu för tiden. Jag har INGA problem att veta vad jag vill och vad jag behöver för att vara i min sanning. Det har jag egentligen aldrig haft eftersom att jag är van och fostrad att gå min egen väg. Däremot så hade jag en period av tvivel där jag lyssnade sämre pga allt som skedde runt omkring mig. Jag tappade kontakten med mig själv och skred på i arbetet, nu bara för andra. Det här resulterade i en sjukskrivning och många många dagar med att försöka lära mig lyssna igen.

Jag kom ut på andra sidan med vad som egentligen var samma "sanning" men nu uppdaterad och i balans med mig egen utveckling. Jag hade missat det tidigare.


Mitt tips till dig är att komma på min yoga och min kurs i Chakra.

Det som du då får praktisera är att just utgå från ditt eget nu-läge och praktisera att lyssna inåt.

Det gäller alltid både på yogaklasser och andra kurser.

Och framför allt på Chakrakursen så går vi igenom vår person steg för steg. Som en kurs i att lära känna och förstå dig själv.


Steal sharpens steal..

Du kanske känner att du vet vad du vill och behöver, men att du tappar takten eller orken emellanåt? Då behöver du umgås med rätt människor och du behöver se över vilka inputs du har (tillåter) i din vardag.

Det är så otroligt många som fyller sina dagar med slötittande på tvserier, läser skvallerblaskor eller/och följer luft-konton på sociala medier. Vad fyller du din hjärna med för inputs? Är det av värde, tyngd och mening eller är det blaha-blaha? Blir du lyft eller sänkt?

Du har rätten att välja.

Och jag menar inte att det är något fel med att stänga av hjärnan ibland med vad det än må vara. Det kan ju vara riktigt skönt också, eller hur? Vad jag menar är att du behöver välja det som faktiskt stärker dig också., inte bara välja att stänga av. Så om du har tappat takten och orken så lär det vara den positiva förstärkningen som kommer få dig att lyfta, inte tvärt om.


Och om din energi är ett resultat av de 5 närmsta relationerna du har - vad säger det dig då?

Vilka omger du dig med på dagarna? Vem eller vilka ger du din uppmärksamhet?

Har du människor som tar din energi? Har du vänner som får dig att känna som att du backar i utvecklingen? Har du kollegor som vägrar låta dig utvecklas? Har du familj som inte lyssnar på din hunger och dina drömmar?

Att rensa i sitt kontaktnät kan vara minst lika givande som något annat. Ibland mer..

Det kan också vara en lösning att VÄLJA fler. "Dig och dig vill jag umgås mer med! Jag mår bra efteråt och känner mig stark!"

Och dessa relationer är alltid lika givande för båda.

Min vän Lee Gotvik bjuder på förmiddasfika
"Genom att lyfta dig lyfter jag mig själv." "Genom att du lyfter mig lyfter jag dig."

Idag var jag på förmiddagshäng hos min vän Lee.

Timmarna flög förbi och vi känner alltid samma sak när vi kramas hej då - "Jävlar vilken energi jag fick nu!!"

Det är inte alltid det att man behöver umgås med människor som delar samma åsikter eller delar samma dröm. Du behöver umgås med dem som ser dig energi och förstår hur viktigt det är att du får leva i den. Du förtjänar att umgås med människor som vet vad den energin innebär.

Du behöver umgås med människor som har samma energi, och som du vibrerar tillsammans med. Det är mäktigt och oerhört givande!


Och vi har en massa olika vänner, kompisar och bekanta som ger oss olika saker. Allt från trygghet, lugn och kärlek till utmaning, stöd och push.

Alla lika viktiga.


Så vad nu..?

Är det här din höst? Känner du att något gror något inom dig?

Finns det en längtan efter någonting självförverkligande?

Ta tag i det!


Lyssna inåt - sök platser där du får stöd i den utvecklingen.

Rensa dina inputs och ge dig själv det du verkligen behöver.

Ta en titt på dem i din närhet. Är det rätt människor som påverkar dig?

Våga sen bara vara du.

Våga släppa dig fri ...Nu ska jag fortsätta jobba i min sanning. Jag vet att det är söndag, men för mig så finns det faktiskt ingenting roligare just nu än det här. Det är sant!46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04