Släpp dig fri #5 - MAGEN

Oj oj.. här kommer en sanning som väldigt få vill erkänna men som stämmer in på de allra flesta;

Nästan alla går och håller in magen..

Jag ser det. Jo jag ser det, jag ser hur hållningen justeras och obalansen uppstår. Jag vet inte om man ska kunna se det, det finns ju ingen kurs i just det här direkt haha, men jag ser det. Och det är nästan alla som gör det. Jag gör det också, men idag väldigt mycket mer sällan än tidigare.

Då var det nästan ständigt.


Jag älskar när mina yogis säger spontant "Det är så himla skönt att man känner att man kan få släppa magen här. Man liksom inte bryr sig om sånt här."

Tänk att jag faktiskt får höra det ofta till och med. Ja shit asså.. Förstå hur mycket acceptans och tillåtelse det ligger bakom den känslan. Och ja, det är jag som skapar det rummet för mina yogis. Rummet där det finns tillåtelse. Men det är såklart deras val att våga, att vilja. Jag blir alltid lika star strucked av mina yogis och deras insikter ⭐️

Jag fullkomligt älskar att höra dem berätta om dem! WOW säger jag!


Varför gör vi det?

Varför håller du in magen när du är runt andra människor?

Jag vet att det är en provocerande fråga men jag tror att i ditt svar så ligger också svaret på vad som förmodligen är det underliggande problemet till mycket i ditt liv. Det kan vara så i alla fall..


Jag lärde mig dra in magen när jag var en liten flicka. Jag har alltid haft en sån kroppsform som gör att min mage alltid vill gå utåt, och i min värld förstod jag snabbt att putande mage var INGET man ville ha. Så jag tränade på att dra in. Jag kommer ihåg första gången när jag gick längs med stängslet runt om Djupviks dåvarande festplats. Jag drog fingrarna mot stängslet och försökte hålla in magen medan jag gick.

Jag glömde bort mig hela tiden och fick börja om gång på gång. Det var inte så lätt det där med att gå och hålla in magen. Jag var någonstans runt 10 år tror jag.

Min äldsta systerdotter är 8 år idag, och jag skulle kunna göra vad som helst för att hon aldrig någonsin ska tro sig behöva dra in magen. Det är hjärtskärande bara att tänka tanken.. 💔


Jag lärde mig själv att dra in magen för att jag inte ville vara fel. För att jag ville vara som de andra flickorna. För att jag ville vara omtyckt och bra. För att jag trodde att jag inte dög som jag var.

Jag kan fan börja gråta över det med. Om jag fick prata med lilla Frida så hade jag sagt, "Tänk vad du är fin som du är! Tänk att alla faktiskt har lov att se olika ut."


Så varför går du och drar in magen?

Jag har gjort det i ca 30 år och det är faktiskt inte helt enkelt att vänja sig av med.

Jag har däremot jobbat på det väldigt flitigt de senaste åren. Jag tränar varje dag på att vara naturlig, släppa magen och vara mig själv helt enkelt. Men anledningen till att jag började med det har faktiskt ingenting med något själsligt att göra. Kan du gissa varför jag började?


Motstånd kräver motstånd

Det här är en universell sanning. En naturlag.

När vi går och drar in magen så skapar vi ett onaturligt tryck som faktiskt påverkar allt från diafragman (andningen) till tarmverksamheten.

Vem vill stjälpa sig själv på det sättet egentligen om man får välja?

Med en avslappnad mage så stressar du mindre, andas bättre och magen njuter av att äntligen få plats och utrymme att få göra sitt jobb i fred. Plus många fler fördelar.

Jag valde alltså att starta av en fysisk anledning. Den fysiska anledningen som inte har NÅGONTING att göra med hur man ser ut, utan som bara handlar om kroppens funktion.


Hemma är tvibo

Ja men visst är det så! Så många säger att när de kommer hem så åker magen ut, bh:n åker av (om man har någon) och myskläderna åker på.

Om du också gör så, är det då den sannaste versionen av dig kommer fram? För de allra flesta så är det så i alla fall. Hemma, ensam och med den människa du har valt att leva med. Då är du avslappnad. Då är du sann.

Så vem är du annars? Vad tror du ändras?

Skulle människorna omkring dig i vardagen tänka mindre om dig om du släppte din mage?

Vad vill du påvisa med magen indragen?


Hur stor skillnad kan det egentligen vara?

För kanske 25 år sedan så kommer jag ihåg att jag tog kort på mig själv när magen var utsläppt och ett kort när den var indragen.

Jag jämförde bilderna och kunde helt ärligt inte uppleva någon större skillnad, inte på mitt totala helhetsintryck i alla fall. Det är klart att jag blev mindre runt midjan, men så stor skillnad var det faktiskt inte.

Det är klart att man kanske upplever sig mindre mjuk eller något liknande, men kolla själv om du vill, ta egna kort. Det är inte så stor skillnad faktiskt.


Börja smått

Ingen av oss som hållit in magen sen flera år tillbaka kan bara sluta helt plötsligt. Det sitter så hårt invant att det kräver många påminnelser för att fastna. Lite på samma sätt som jag fick träna på att hålla in magen när jag var 10 så får vi nu träna på att släppa den.


Men börja smått.

Kanske när du sitter ner vid kontoret. Kanske när du står längst bak på en yogaklass och ingen ser. Kanske testa en stund vid ett laddat tillfälle.

Testa och känn efter. Vilka känslor och tankar kommer upp. Och i den ordningen Känsla först och tankar sen.

Det här är en otroligt givande övning faktiskt. Du kommer få så otroligt många svar, kanske dem som du sökt länge.


Jag älskar att vara genuin, äkta och sann. Det är mitt största mål med min egna personliga utveckling. Varje dag får jag en ny utmaning och nästan varje dag tar jag mig an den. Det kan vara allt från att släppa magen eller ta emot tacksamhet till att våga säga nej eller våga välja ja. Vissa dagar orkar jag inte. Vissa dagar är det tungt. Men allt som oftast vill jag välja att gå min egen sanna väg.

Varje klass tränar vi på att vara oss själva. Varje klass.

Yogan hos mig är nämligen så mycket mer än rörelse (och musik uppenbarligen😉)..


Är det svårt för dig att vara dig själv i alla lägen? Varför tror du att det är så?

Vilka tillfällen triggar dig? Vilka tillfällen vågar du? Vart och när kan du få vara dig själv?


154 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

avundsjuka, rädsla och föreställningar

Varför blockeras vi i vårt flow? Varför låter vi andra människor och småsaker komma emellan oss själva och det vi verkligen vill? Jag tror att avundsjuka, rädsla och föreställningar är treudden som v

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04