Släpp dig fri #6 - Våga öppna upp

Varför ska du ha motstånd till det som kanske gör dig gott?

Kan det vara så att du har en uppfattning som är förlegad?


Min gamla version hade inte dragits till det jag arbetar med idag. Åtminstone inte på det sättet.

Jag tyckte att yoga kändes lite för flummigt för mig, jag som hellre stod på ett skitigt gymgolv med för tunga vikter i händerna och hade livsfilosofin "Pain is the game".

Jag är tacksam att jag hade den perioden i mitt liv och jag ser fortfarande det som en styrka att våga belasta mer än vad jag är bekväm med (på alla plan), men jag är ännu mer tacksam för att jag aldrig varit rädd för att utvecklas och ändra åsikt om allt och alla.


Våga Yoga

Många skriver till mig just nu och söker vägledning. "Vad tror du passar mig?"

Så vad svarar jag då? Jo, om du skriver till mig och berättar om din obalans så rekommenderar jag det som hjälpt mig. Jag rekommenderar det bästa JAG vet.


Kom och prova Yoga och Utvecklande samtal, säger jag.

De som svarar brukar kontra med att de aldrig testat yoga och inte tror att det funkar för dem. Eller ännu värre är det egentligen för dem som testat yoga tidigare och nu ratar all yoga helt.

Är verkligen all yoga densamma? Nej.

"Men jag har så svårt att vara still."

"Men jag är så ovig."

"Men jag vill ha mer fart."

"Men jag kan inte."

Så jag säger igen, våga testa. Alla vi lärare i världen är olika. Alla yogaformer är olika. Och du kan till och med gå på samma yogaform två gånger fast med olika lärare och tro att det inte finns något som länkar dem samman.

Det är så oerhört olika. Allt.

Sen är det inte alltid som just min yoga passar såklart, men då finns det en hel drös till att välja på.

Jag hade senast igår en tjej som kom på klass för fösta gången. Hon går egentligen för en annan lärare som har valt att ta en paus denna höst. Hon sa "Så jag tänkte jaha.. vem ska jag nu gå för..?"

Hon kom till mig och upplevde förmodligen något heelt annat.


Varför är yoga så himla bra då..?

Jag kan bara prata utifrån mig själv och det som mina yogis delar med sig av.

Jag delar in det i våra tre kroppar, så att det blir lättare att separera:


Fysiskt

Kroppen får cirkulation och det släpper på spänningar och värk. Dessutom blir du smidigare och får mer tillgång till din kropp. Rörelser i vardagen blir lättare och du märker en lätthet som är så otroligt jäkla skön att ha.

Vi andas mycket på mina klasser och det är det bästa sättet för att kunna mjuka upp kroppen från insidan. Ingen stretch är lika effektiv som ett andetag. Det kanske är svårt att förstå, eller det kanske låter lite för enkelt, men så är det. Testa. Våga prova. Men andningen är ändå det som mina yogis oftast tycker är svårast..


Själsligt

Med andetaget kommer vi också åt den själsliga aspekten med yoga.

Andningen är kopplad till vårt nervsystem som påverkar våra känslor såväl som fysiska reaktioner.

Andetaget renar. Man kan nog aldrig förstå det helt förrän man upplever det. Och man kanske inte ens märker det i stunden utan att det klarnar först efteråt. Det finns ingenting så kärleksfullt enkelt som att andas. Du kommer åt hela ditt känslospektra och du kommer åt blockeringar (både fysiska, själsliga och mentala).

Dessutom har vi på mina yogaklasser en stor drös av filosofi och personlig förståelse.

Varje klass har vi ett tema som på ett eller annat sätt bjuder upp till själslig kontakt.

Tycker du att ordet själsligt är provocerande? I så fall varför?

Sann läkning kommer från acceptans, tillåtelse och förståelse.

Med dessa tre vapen laddade så kan du på alla olika plan möta det som varit, det som är och det som ännu ska komma. Det här är jag själv ett levande bevis på.

Alla finner vi såklart läkning på olika sätt och i olika "kroppar" men jag vågar ändå sticka ut hakan och säga att det själsliga kontakten och utvecklingen slår allt. Och just därför lägger jag stor tyngd vid det på mina klasser (förutom Gubbyogan där vi har ett helt annat upplägg).


Mentalt

Så här ser jag på det - allt det som du inte kan hantera med din person, dina känslor och din själ tar din mentala kropp hand om. Du börjar analysera sönder saker. Rationalisera. Försöka hitta utanförliggande orsaker. Den mentala kroppen är ibland i en sådan okontakt med det själsliga och just bara därför så är det nog den sämsta kroppen att städa upp efter våra nedtryckta känslor.

Vad vår mentala kropp egentligen är bäst på och vad den gör när den gynnar dig som bäst, är att samarbeta med dina känslor. Att lära sig tyda och anpassa sig.

Men framför allt också att få frihet till att visualisera, skapa den vardag du vill ha och stärka dig i den du är och dit du vill. När känslorna får använda tankarna som ammunition på rätt sätt.

På yogan vilar vi vår mentala kropp genom att dra medvetenheten till stunden = närvaro.

Ju mer din hjärna umgås med dina känslor i stunden desto lättare är det för dem att bli vänner och synka bättre.

Du kanske också har en tanke om vad du bör kunna, bör vara och bör låta bli..? Då stoppar tanken dig. Tanken är skitstark. Men när jag hela tiden påminner dig om att känna av i stunden, att acceptera och att anpassa dig efter den du faktisk är just nu så tränar vi din mentala kropp på att ändra sina gamla trosatser och öppna upp för nya.


Så ja. Våga yoga. Våga testa. Och om du har gamla erfarenheter eller ett motstånd som egentligen är obefogat så säger jag igen - våga testa. Vad du inte uppskattade förut kanske är det rätta idag. Det gör så himla gott ❤︎Och vad är egentligen Utvecklande samtal

Ja så här är det - jag har sedan tidig ålder varit den som många anförtror sig till. Alltså på den tiden vänner och bekanta. Men de har alla vänt sig till mig vid den stund då de vill ha hjälp ur problemet.

Jag har en vän som än idag säger "Jag låter mig få vältra mig lite i eländet och tycka synd om mig själv och SEN ringer jag dig."

Jag är alltså den som kickar upp folk ur motståndet.

För ett gäng år sedan så gick jag en utbildning i Hälsocoahing, där jag lärde mig olika tekniker för att komma åt det som alla terapeuter vill - att klienten ska få komma fram till svaret själv.

Och dessa tekniker använder jag mig fortfarande av, de är så sjukt bra! Men det som jag också använder mig av idag är min intuitiva styrka, som innebär att jag kan läsa mellan dina rader och hör det som inte blir sagt. Jag läser av dig helt enkelt och går sen på den magkänslan.

Det har visat sig vara det absolut bästa sättet för mig när det gäller denna form av samtalsterapi.

Så jag kan ena stunden vara inlyssnande och bekräftande, och i andra stunden ifrågasätta (kärleksfullt), spegla dig eller komma med kraftfulla övningar.

Allt handlar egentligen om vem du är och hur jag läser dig.

Jag vågar provocera för att väcka gnistan och jag vågar sitta tyst när du inte finner ord.


Jag har massvis med erfarenhet när det gäller personlig utveckling och jag har på ett eller annat sätt varit där du är, och därför vill jag hjälpa. Jag hade inte alltid tillgång till den hjälpen själv och därför är det viktigt för mig att du får den.


Om du är intresserad av Utvecklande samtal med mig så kika på hemsidan där jag har lagt upp en utvärderande text. Jag är sjukt stolt över att få såna ord skrivna om mig.


Ok.. öppna upp vad?

Så vad är det då som jag vill att du ska öppna upp, och till vad - jo öppna dig själv till och för dig själv.

Låter det knasigt så låt det göra det.

De flesta har en okontakt med sig själva och många säger samma sak till mig - "..men hur lär man sig känna sig själv? Jag vet knappt vem jag är tror jag.."

Som sagt, jag kan bara dela med mig av det jag vet och det är att yoga och utvecklande samtal är kraftfullare än något annat jag någonsin testat eller arbetat med.

Jag ser det i mina klasser. Jag ser det i mina yogis. De får vara mitt bevis.

52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

..att utvecklas i "min yoga"

Min yoga (den jag leder och lär ut) är så mycket.. Den är rörelse, andning, skratt, acceptans, tillåtelse, nyfikenhet, mod och framförallt ett lugn på insidan. Det är mycket det. All yoga är ju olika,

avundsjuka, rädsla och föreställningar

Varför blockeras vi i vårt flow? Varför låter vi andra människor och småsaker komma emellan oss själva och det vi verkligen vill? Jag tror att avundsjuka, rädsla och föreställningar är treudden som v