veckan som gick, #40

Veckan som gick hade fokus på andning. Så vad lärde vi oss egentligen?

1. Att kroppen behöver en "god andning", på alla tre plan.

2. Att vi kan påverka vårt eget tillstånd via andetaget, på alla tre plan.

3. Att andetaget kan mjuka upp minst lika bra som rörelse gör.

Men det viktigaste vi lärde oss är egentligen hur självreglerande vår kropp är - att allt sköter sig självt om vi bara kan vara lite mer närvarande.Vi behöver märka att vi är stressade. Vi behöver prioritera att varva ner emellanåt.

Vi behöver märka när vi är låga och höga i vår energi, och ta hänsyn till det.

Vi behöver ta hand om oss själva i realtid och inte bara i efterhand (och ffa inte ha för vana att överlåta uppgiften till andra).

När vi märker eller observerar hur vi mår och tillåter det få redas ut så minskar risken att få underbyggda känslor som väller ut som ett vulkanutbrott. Att låta dig få bli arg på en kollega, besviken på en vän eller stolt över en insats.


Vi lärde oss också att en "dålig andning" kan låsa hela systemet.

- Fysiskt via vävnad, leder och cirkulation.

- Själsligt via känslor, egenvärde och mening med livet.

- Mentalt via möjligheten till att vara lösningsorienterad, positiv och optimistisk.


Om du nu ångrar att du missade klasser förra vecka (eller ångrar att du inte gick fler), önskar mer information eller känner att du vill ha lättare tillgång till den här informationen i vardagen, så kommentera nedan eller skicka ett mejl, så ska jag se vilka lösningar jag kan komma fram till.


nästa vecka..

Nästa vecka ligger fokus på att få gå igenom alla moduler på en klass, så att hela kroppen får cirkulation och rörelse.

Det är skönt att känna alla olika möjligheter i kroppen, och för dig som är nybörjare så är det perfekt för mig att typ få presentera en översikt. Du kommer hitta styrka i vissa och känna utmaning i andra.

Så i kontrast till veckans klasser som var, så blir det alltså mycket mer rörelser - vinyasa och asana (flöden och positioner).


90 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

..att utvecklas i "min yoga"

Min yoga (den jag leder och lär ut) är så mycket.. Den är rörelse, andning, skratt, acceptans, tillåtelse, nyfikenhet, mod och framförallt ett lugn på insidan. Det är mycket det. All yoga är ju olika,

avundsjuka, rädsla och föreställningar

Varför blockeras vi i vårt flow? Varför låter vi andra människor och småsaker komma emellan oss själva och det vi verkligen vill? Jag tror att avundsjuka, rädsla och föreställningar är treudden som v