Omdömen & utlåtanden

Jag har låtit några av mina kunder få dela med sig av sina resor och sina upplevelser på fri studio, och jag fyller på allt eftersom.. Jag tänker mig att det är något som du uppskattar - att få läsa varför andra sökte sig hit, på vilket sätt de har fått hjälp och hur det egentligen går till. Alla har nämligen olika upplevelser, och även om vi alla liknar varandra så är vi ändå alla olika.

Det du läser nedan är alltså mina kunders ord som de gett mig tillåtelse att dela, om du har frågor gällande något så är det bara att kontakta mig. / Frida

Utvecklande Samtal

"Jag ville bli av med min överkänslighet och trodde att jag skulle må bra av det (och sorgligt nog bli en bättre människa av det). Det tog mig FYRA samtal att fatta att det enda som är fel är att jag inte lyssnar på mig själv. Jag har en bra magkänsla och en bra intuition men ibland säger den saker som gör ont och då ville jag inte lyssna. Så där är min läxa -> att låta det göra ont ibland och bara stå kvar i det. Ett tag. En känsla går oftast över eller dom varierar.  Jag exploderar när jag inte lyssnar, det blir kaos. 

Och en gång råkade vi bli sittandes tysta länge… det var obehagligt. Men där tror jag att jag förstod. Det är styrka att våga visa sig skör (tänk att tystnad kan säga så mycket ändå). 

  Summering: Jag kom till Frida för att bli starkare. Det är inget fel på mig utan jag ska bara våga vara mig själv fullt ut. Jag ville utveckla bort, inte utvecklas. Men jag har fattat att det e tvärtom. Det har jag kommit fram till med hjälp av Frida."

Frida svarar:

Att sitta tysta ett tag var något som jag uppmanade till intuitivt i stunden. Ofta, speciellt för oss som tänker och känner mycket, så har vi en tendens till att inte våga tystnad. Det är som om vi söker svar och direktioner hela tiden. Men precis som min kund säger - "tänk att det kan sägas så mycket i tystnad.." - så är det just i tystnaden som man faktiskt hör sig själv. 

Den här kunden och jag har inte haft någon mall att arbeta utifrån, utan vi har tagit varje möte för vad det är - nuet. Att samtala utifrån där man står i stunden är det enda sättet att fånga de sanna känslorna. 

"Känslan som jag upplevde när jag klev in på fri studio (och blev erbjuden en kopp te eller kaffe), för att sen få slå mig ner i ett mysigt rum med så mycket kärleksfull energi - kan beskrivas med två ord: Värme och trygghet.
Det gjorde att jag i samtalet med Frida inte hade några svårigheter att prata om det som tyngde mig.

Under samtalet så utstrålar Frida en trygghet och ett lugn. Frida mötte mig där jag befann mig. Hon hjälpte mitt samtal genom bra närvaro genom kraftfulla frågor, tystnad och några provocerande frågor. Det var precis vad jag behövde. Att förstå att jag själv har nyckeln till min egen sanning och glädje.

Personligen upplevde jag det som väldigt komplext att alla känslor är ok. Frida fick mig att acceptera att känslor är bra och att dom måste få finnas. Anledningen till dom är inte relevant, det viktiga är att lyssna till dom och därigenom komma så mycket närmar min egen sanning. Känslan av att börja lyssna på min egen kropp är ibland bara ett stort "?" Men det är en underbar känsla att kommunicera med min egen kropp."

Frida svarar:

Det här med att lära sig acceptera alla sina känslor är svårt för de flesta.

"Hur kan något som känns så jobbigt vara en naturlig del av mig, och hur ska jag kunna acceptera det?" 
Det min kund beskriver ovan, gällande att "anledningen till känslan inte är relevant", vill jag gärna utveckla lite.

Det är inte alltid så att den utlösande faktorn är det viktiga, utan att det är känslan som kommer upp som har mest att lära dig. Det är som att du reagerar på saker bara för att komma i kontakt med just den känslan. Och är det då dessutom en jobbig känsla så har kanske du en tendens till att försöka stoppa den och vilja bli av med den.

Så vad min kund menar är alltså att han fick uppleva en helt annan sida av myntet, där känslan helt plötsligt blev läkande, när han valde att möta den. 

Jag kommer förklara det bättre för dig när vi möts, så att vi kan använda dina exempel, tankar, känslor och utlösande faktorer. Då blir det mycket enklare att förstå.

Yoga

På fri studio får jag känna att jag blir vägledd i trygghet att utveckla min yoga på mitt sätt. Jag blir sedd och har fått lära mig att jag duger precis som jag är varje stund. Jag tillåts, och vågar också nu, att göra det min kropp behöver just nu. Det har inte varit, och är ännu inte, helt bekvämt alla gånger. Men med Fridas trygghet lär jag mig att gå längre och längre utanför min bekväma box. Nu vågar jag yoga på första raden utan att det är alltför obekvämt och gömmer mig inte alltid längst bak. 

Frida ger mig varje gång tänkvärda saker som jag kan ta till mig, och jag älskar hennes spontana och filosofiska prat i början av passen. Det är också alltid varmt och kärleksfullt att komma till ett yogapass. 

Jag förstår inte varför inte alla människor yogar. Jag menar, man får både styrka, kondition och smidighet, samtidigt som det bara är glada människor runt en. Frida är bäst, vem annars skulle stå ut och vrida sig av skratt när vi gubbar pustar o svär 🙏🏼
// en Gubbyogaveteran ✌️😎

Något jag gillar med att yoga på fri studio är värmen, kärleken och den familjära stämningen. Och så Frida förstås. ❤ 

Jag väljer fri studio för att man alltid möts av en fantastisk värme från andra yogis och av Frida.

fri studio har gett mig det där lilla extra. Att jag är bra precis som jag är.

När jag för snart ett år sedan flyttade till Gotland hade jag aldrig gjort ett yogapass i hela mitt liv, men däremot ägnat mig en hel del åt meditation, både på egen hand och i grupp. Jag var lite orolig första gången då jag fått uppfattningen om yoga som något liknande supervig akrobatisk verksamhet. Till min lycka finns det på fri studio också möjlighet att välja pass utifrån sina egna behov. Mina behov är och var att landa själen i vårt uppvarvade samhälle samtidigt som andningen och kroppen får vara delaktig. På fri studio får jag välja, en svettig Soma Move eller en avslappnande yoga i mindfulness.

Jag går två gånger i veckan på yogan, och jag är så imponerad över hur Frida lyckas skapa helt olika klasser, även när hon har samma tema och fokus. Ingen klass är den andra lik, precis som ingen grupp är den andra lik. Tack för att upprepningen kommer på olika sätt, jag lär mig så mycket av det! 

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04