yogaklasser

här finns det alltid live yoga ❤︎

Det finns 4st lösa klasser varje vecka som du är välkommen att boka.

Det är max 7st deltagare på klass, vilket ger oss gott om utrymme.

Inga klasser på fri studio bygger på erfarenhet. Som ny kan det låta konstigt, men du kan alltså vara med på alla klasser oavsett erfarenhet. Det enda som kan vara nytt är vissa uttryck, men det är både jag och Annie noga med att förklara. Själva fysiska yogan är ingen akrobatik eller krävande på annat sätt - du gör alltid det som känns bäst för dig, och både jag och Annie stöttar alla yogis på klass att hitta sin egen nivå.

Tisdagar kl19.00

- Yoga med Frida

Torsdagar kl16.30

- Gubbyoga med Frida, alltså bara för män.

Söndagar kl11.00

- Nybörjare tillsamman med Annie

Söndagar kl13.00

- Nybörjare tillsamman med Annie

Priser:

Fridas klasser är 220kr

Annies klasser är 110kr

(Annie är fortfarande under utbildning till yogalärare, och går därför inte på fullpris)

Betalningen sker via swish på plats, eller via faktura om det passar dig bättre.

Avbokning av klass ska ske senast 12 timmar innan. 

Att utebli från bokad klass faktureras med fullt belopp, 220kr eller 110kr.

hur är yogaklasserna på fri studio?

 

Jag tycker att jag alltid säger samma sak, men nu stämmer det verkligen mer än någonsin:

"Aldrig har yogan varit så viktig som nu"

Kroppen kanske känns stel och stressad? Eller att huvudet snurrar för mycket? 

Kanske känner du att det var evigheter sedan du kände ett inre lugn, kontakt med själv och en balans?

Allt fokus ligger den här terminen på att landa i oss själva. Att stärka vår inre styrka samt att våga tro och hoppas.

"Din verklighet blir det du fokuserar på", så genom att aktivt praktisera inre stabilitet, lugn och styrka så kommer det att ge dig just det. 

För mig är yoga kärlek. Kärlek till mig själv och min kropp men också en kärlek till alla. Det kanske låter flummigt, men tacksamheten man upplever till gruppen är enorm. Det blir som en yogafamilj efter ett tag. Inte alltid vet vi varandras namn, men vi delar alla något - den där känslan av yogan. Den där känslan är olika för varje gång men det gemensamma är att man känner sig så trygg i den (oavsett vilken känsla det är). Undrar om det inte är meningen med livet trots allt.. :) 

Yogan är fullproppad med rörelse, filosofi och tekniker. Men jag tycker även att det är viktigt att få skratta, att få lov att vara sig själv och att få stärkas i det. Så yogan är annorlunda på fri studio, jag vet.

Här nedan beskriver jag yogan med mig, Frida. Men du kan också läsa mer om nybörjaryogan med Annie. 

Även om hon delar min värdegrund så är alltid upplägg och utförandet olika. Det skiljer alltså även oss emellan, även om vi tänker lika. Det är viktigt att komma ihåg att alla är olika. Så vem passar just dig?

dynamiskt

Yogan på fri studio är dynamisk, det betyder att vi är i rörelse (i motsats till ex yinyoga där man är still i positioner).

Vi bygger klasserna på flöden (positioner som flätas samman till ett mönster) där vi stannar upp och tar några extra andetag i de flesta positionerna.

filosofi

I mer eller mindre varje klass (ej gubbyogan) har vi ett filosofiskt tema - att se till ett större perspektiv där fysiskt, själsligt och mentalt ses som tre olika delar av en kropp. Det ger en fördjupad förståelse för den man är och hur allt hänger samman.

moduler

Det finns 9 olika moduler som vi mer eller mindre går igenom varje gång.

Modulerna är:

 • uppvärmning

 • solhälsningar

 • stående 

 • balans 

 • höftöppnare

 • bröstöppnare

 • framåtfällare

 • avslutande

 • vila

 

fokus

Varje klass har ett fokus. Det kan ex vara en modul, ett filosofiskt tema eller ett tydligt behov.

Men har vi även fokus på biomekanik - det är den teknik vi använder för att jobba med positioner, hitta bra balans för kroppen och fördjupa upplevelsen. Dessutom är jag mån om att mina yogis ska få det som deras kroppar behöver, så jag väver även in min kunskap som rörelseterapeut i våra flöden.

upplägg & nivå 

Alla klasser har samma grundtanke - att skapa förståelse och utveckling för din kropp via rörelse, samt att finna acceptans via mental och själslig öppenhet. Däremot är alla klasser olika, även om fokus och tema är samma. Det är människorna som skapar energin och det är efter energin som jag lägger upp klassen. Flexibelt och stimulerande. 

Att skratta är viktigt. Fokus är viktigt. Och båda kräver de närvaro - vilket är steg 1 i min yoga. 

Steg 2 är andningen. Jag brukar säga- om du inte gillar att andas så ska du inte gå en kurs för mig ;)

Steg 3 är att träna på själva utövandet av asana (positioner) & vinyasa (flöden) och med det utveckla din fysiska kropp. 

Om du kommer ihåg de här stegen och i den ordningen så har du vunnit hur mycket som helst.

nybörjare?

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren så kan du vara med på mina klasser och kurser. 
Som ny kanske du inte känner till uttryck som jag nämner (jag förklarar dem alltid för nya) men mina klasser är inte uppbyggda efter erfarenhet utan bygger enbart på närvaro i sin egen kropp. Så du kan vara med :) 

Det är viktigt för mig att inte ha en prestationsbaserad yoga, utan att alla ska känna sig välkomna, kapabla och tillräckliga. Alltid.
Men för dig som vill ta det från början så finns det en Nybörjarkurs med Annie. Ibland är det ju faktiskt skönt att få vara ny tillsammans med andra.

känslor & yoga

Det är viktigt att nämna att yogan kan locka fram känslor. Efter vissa klasser känner man sig stark och pigg, och efter andra kan man känna sig fullkomligt överkörd och trött. 

Det är även vanligt att man också blir gråtmild på klass. Det är upp till var och en hur mycket man vill släppa fram, men jag anser själv att ärliga känslor i stunden är det mest renande och stärkande som finns.

Jag är själv en sån som gråter lätt på klass. Det är skönt, tycker jag.

/ Frida

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE KURSVERKSAMHET I PANDEMI 

 • När du anmäler dig till en kurs, från 2021 och framåt, så är du medveten om att covid-19 eller annat ev virus är högst existerande.
  Det innebär att du är medveten om att restriktionerna kan komma och gå, och att fri studio inte står ansvarig för det.

 • Återbetalning/Ångerrätt gäller fram till 20 dagar innan kursstart.

 • Återbetalning för påbörjad  yogakurs (eller närmare än 20 dagar innan kursstart) gäller enbart den som har ett läkarintyg där det står att man uppmanas undvika rörlighetsträning.

 • Om restriktioner eller andra omständigheter gör att en kurs (gäller anbi och DU) blir inställd så kommer du automatiskt flyttas till nästkommande kursstart.

 • Allt deltagande är utifrån att du är symtomfri.
  Du är mer än välkommen att ta igen missade tillfällen på andra klasser samma vecka eller annan vecka under terminen (gäller yoga). 
  Om du pga sjukdomssymtom missar ett tillfälle på anbi eller DU så kan du be någon föra anteckningar åt dig, och du är också välkommen att ta igen samma tillfälle på någon av nästkommande kurstillfällen.

 • Om restriktionerna gör att klasserna inte kan utföras som normalt, eller om Annie skulle bli sjuk längre än en vecka:
  Veckans Klass kommer då finnas tillgänglig online. Du kommer på så sätt kunna få gå din yogakurs även om du inte kan komma till studion. 

 • Det sker alltså inga återbetalningar gällande pandemin - hur tråkigt det än är så är jag tvungen att vara tydlig.

 • Yogakurserna kommer i uppstarten ha 7st/klass. Om restriktionerna tillåter det så kommer det öppnas upp platser till fler under terminen.

 • Det finns möjlighet att tvätta av yogamattan före/efter, och du kan alltid ta med egen matta (finns att köpa/beställa på studion). Vi har handtvätt med engångshanddukar. Avståndet mellan mattorna är luftigt.
  Och alla är på klass för att de vill och behöver yogan. Stämningen är därför varm och tillåtande. 
  Du får fisa och hosta eller nysa till (mänskliga och naturliga reaktioner) men känner du att du har minsta sjukdomskänsla i kroppen så stannar du hemma.

Hälsan på Gotland AB

Org.nr: 559085-8816
Innehar F-skattsedel
Swish 123- 69 159 04